Вежди Рашидов се срещна с Ердоган: Той е съгласен София да е медиатор между ЕС и Турция

OFFNews 20 декември 2022 в 14:06 2639 3

Вежди Рашидов и Ердоган

Снимка Президентство на Турция - БНР

Президентът на Турция прие Вежди Рашидов

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов обсъди днес в Истанбул с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган идеята България да бъде домакин на международна среща за миграцията. 

"Поисках разрешение от Ердоган България да стане домакин и основен играч в преговорите между Турция и ЕС, свързани с проблема за миграцията, защото за нас е важно да сме двигател. Той даде своето съгласие", каза Рашидов след срещата. 

България трябва да е активна, да има добра позиция, да има добри отношения и с едната, и с другата страна, защото това е и наша граница, допълни той, цитиран от БТА. 

Председателят на парламента Вежди Рашидов е на тридневно официално посещение в южната ни съседка по покана на председателя на Великото национално събрание Мустафа Шентоп. В състава на делегацията са председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, председателят на ПГ „Български възход“ Стефан Янев, заместник-председателят на ПГ „БСП за България“ Георги Свиленски и народните представители Даниел Лорер (ПГ „Продължаваме промяната“), Сезгин Мехмед (ПГ на ДПС) и Николай Дренчев (ПГ „Възраждане“).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

3

путин хуйло

20.12 2022 в 15:43

подобно на кумира си бай'тошо-тъпото, мутротиквата и тиквениците му виждат страната ни само в ролята на проститутка, която предлага услугите си в угода на "началниците"! Понеже вече е малко неудобно открито да се предлагат на путик, а без началници не са свикнали, отчааяно си търсят нов господар и покровител... И тук се сетиха за "приятела тайпи"!

-1200

2

путин хуйло

20.12 2022 в 15:43

слабоумните тиквеници май наистина си въобразяват, че ердоган има нужда от посредници за да разговаря с ЕС...

5827

1

pisnamiotmutri

20.12 2022 в 14:22

Предимство си е турци да ни управляват държавата 22 години