Весела Лечева: Да победим в името на Велико Търново и в името на децата ни

OFFNews 23 октомври 2019 в 14:21 1299 0

Чувствам се горд българин и горд гражданин на Велико Търново. Но от всички титли, които имам, тази, която най-много ценя, е званието „Почетен гражданин на Велико Търново. Благодаря ви за това звание, благодаря за тази награда, която е дълбоко в сърцето ми“. 

Това каза при закриването на кампанията си пред стотиците великотърновци, събрали се в парк „Дружба“, кандидатът за кмет на община Велико Търново от коалиция „БСП за България“, АБВ, „Движение 21“ Весела Лечева. Тя добави, че за последните четири седмици е успяла да се срещне и да разговаря с много жители на общината, събрала е мнения и идеи. „Видях много тъга, тревога, апатия, но видях и много надежда във вашите очи. Получих много подкрепа и сила и вярвам, че заедно сме по-силни",каза още Лечева. Тя коментира, че Велико Търново има добро бъдеще. "Затова се изправям пред вас със самочувствие и увереност, че мога да дам на Велико Търново това, което градът вече ми даде. Аз израснах тук под вашите грижи, тук ме възпитахте като характер, тук се научих да се боря до победата. Знам как се изкачват върхове. Само, когато се равняваш с най-добрите, само така се стига до най-високия връх. Това искам и за нашия град. Да се сравнява с най-добрите“, каза още Весела Лечева. Тя добави, че за съжаление вместо разговор за бъдещето на града и общината, се налага на срещите си да говори за тротоари, плочки и саниране. " Вече ви дадох дума, че за един мандат ще приключа този разговор за тротоарите, за безхаберното презастрояване, за мръсния въздух и паркирането. Можем да удвоим доходите, въпреки че опонентите ми твърдят, че не можем. Можем, стига да знаем как да привлечем нови качествени инвестиции. Стига да знаем как да направим от туризма индустрия“, коментира още Весела Лечева. "Да победим в името на Велико Търново и в името на децата ни", призова тя.

"В столицата на България съм и искам да подкрепя един от малкото кандидати за кмет, който говори за култура. Весела Лечева казва, че в 21 век да се говори само за тротоари и за асфалт, е несериозно. И е така. Няма защо да сме благодарни за всеки нов тротоар, предполага се, че трябва да имаме нормални тротоари и улици. Ако искаш да унищожиш един народ, започваш от културата“, каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Нона Йотова.

За да подкрепи своя колега и приятел, във Велико Търново дойде и зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков. „Има ли нужда да обяснявам колко специален град е Велико Търново. Кой българин обаче не го боли, когато вижда и усеща, че в последните години градът на духа се превърна в град на страха. Кой българин стои и гледа безучастно как Търново залинява, вместо да заеме мястото си в центъра на България, не само географски, а културно и духовно. Няма такъв и затова, боляри, вземете съдбата си в ръце и в неделя покажете, че все още има достойни и свободни хора в този град. Вашето оръжие се казва Весела Лечева“, категоричен бе Крум Зарков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови