Във вас тече кръвта на предци-герои. За какво загинаха те? (Турнето на Бареков)

OFFNews 18 март 2014 в 13:12 4746 18

Николай Бареков

Снимка barekov.com

"България без цензура" и коалиционните й партньори ЗНС и ВМРО тръгват на турне из цяла България, като целта на обиколката е да повиши самочувствието на хората.

Мотото на гастрола на Бареков е "Реванш за българския народ". В него ще се включат Нешка Робева, която ще направи специален спектакът за целта, певицата Деси Добрева, Росен Петров, Красимир Каракачанов и Румен Йончев.

Първата спирка на "България без цензура" бе Карлово, където партията на Бареков гостува снощи.

"Съдбата реши на мен да се падне честта да изчистя това блато, наречено българска политика. Започнахме от площадите и израснахме там. Лутахме се, търсейки начин да променим нещата. Болеше ни от това, че нашите родители обедняха жестото, че хиляди българи не могат да купят обувки на децата си, да ги заведат на лекар. Обединяваха ни злобата и омразата към силните на деня, които ни обраха и ни излъгаха. Изпихме горчивата чаша до дъно. Хората, които ни повярваха и вълната, която се надигна в наша подкрепа, започва да залива политическото статукво", произнесе речта си Бареков.

Емоционална реч произнесе и Нешка Робева, която заяви, че "протестира с цялата си душа" срещу съдбата, която 25-те години Преход са отредили на България. Красимир Каракачанов пък заяви, че Преходът е разделил хората и разединението е помогнало на политиците да ограбят страната.

С повече патос обаче бяха думите, с които зам.-председателят на партията Росен Петров откри турнето:

"Казват, че сме народ-старец и като всеки старец живеем в миналото си. Казват, че нямало чест и дълг, доблест и вяра, достойнство. Настоящето ни смазва, но споменът ни събужда. Ние сме стрела преди полет, стрела без цензура. Във вас тече кръвта на вашите предци-герои. За какво загинаха те? За да може една политическа клика да ни тъпче и да извършва геноцид върху българския народ. Не, не загинаха за това! Загинали са, за да имате право да искате достоен живот. Това право е подписано с кръв и няма кой да ни го отнеме!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!