Бареков иска разследване на изборите през 2011, „тежкарят“ Местан не му вдига телефона

OFFNews 16 март 2014 в 19:48 7060 12

Николай Бареков

„Миналата седмица два пъти позвъних на телефона на господин Местан. Два пъти в рамките на един ден. Очевидно на тежкар ли се направи, не знам. Не ми вдигна. Знаеше, че съм аз, защото му написах и смс. Очевидно ДПС изпитват някаква ревност към нас. Поводът да го потърся, беше желанието ни да направим анкетна комисия в парламента, която да разследва изборите през 2011 г. (президентските и местните избори – бел. ред.) ГЕРБ не ни подкрепиха, разчитахме на ДПС и БСП. Те просто останаха безмълвни“. Това разказа тв водещият и лидер на движението „България без цензура“ Николай Бареков в предаването „Всяка неделя“ на Кеворк Кеворкян.

„Вече цяла седмица отказват да отговорят на моето писмо до тях искат ли да събираме подписка за такава парламентарна анкетна комисия“, добави новият политик, който макар и парламентарно непредставен, привлече няколко депутати, напуснали ГЕРБ и сега независими.

На въпрос как гледа на днешния референдум в Крим за присъединяване на украинската автономна област към Русия, Бареков отвърна: „Взеха ми едно интервю от ИТАР-ТАСС, там говорих по темата. Проевропейска е нашата позиция. България трябва да съгласува своята позиция с ЕС. Но ако искате нещо категорично – България не трябва да подкрепя икономически санкции срещу Русия и руския народ. Защото една икономическа криза в Русия, би била катастрофа и за българската икономика“.

На повторния въпрос какво мисли за референдума в Крим, политикът отвърна: „Няма как да имаме различна позиция от тази на ЕС. Украйна е част от Европа. Русия също е част от Европа. Това е голям проблем за Европа“.

Днес организацията на Бареков официално влезе в коалиция за предстоящия евровот с ВМРО на Красимир Каракачанов и Земеделския народен съюз на депутата Румен Йончев, който напусна парламентарната група на БСП. Лидерите на трите партии подписаха днес в Пловдив коалиционно споразумение за няколко поредни избора. "Те се обединиха на базата на равнопоставеност, за битка с политическото статукво и за управление, изцяло насочено към решаване на проблемите на българите", съобщи пресцентърът на "България без цензура".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews