Василев: Социологията показа, че няма значение дали отиваме заедно с ДБ на избори

OFFNews 16 август 2022 в 19:34 3829 5

Василев

Снимка БГНЕС

Асен Василев

Амбицията ни е да сме на първо място. Виждаме, че заедно с партньорите, с които бяхме в коалицията - "Демократична България" и БСП, шансовете да се заемат 121 места да се формира правителство са доста големи. Зависи дали хората ще излязат да гласуват. Това заяви бившият вицепремиер и финансов министър Асен Василев пред БНТ.

Той обясни, че днес са излезли резултатите от социологическото проучване, което трябваше да покаже дали "Продължаваме промяната" и ДБ е по-добре да се явят заедно на избори.

Именно социологията бе използвана от ПП като причина да се бави отговорът на въпроса дали двете политически сили ще се явят заедно на предсрочния парламентарен вот на 2 октомври.

"Дали ще се явим заедно или поотделно, няма особено значение. Резултатът и в двата случая изглежда еднакъв. Няма особено движение на гласоподаватели", коментира Василев с уточнението, че в следващите ден-два ще бъде взето окончателното решение. Това ще стане след вътрешно обсъждане и разговори с ръководството на ДБ.

Днес двете формации подадоха поотделно документи в ЦИК за регистрация за вота. Предизборна коалиция между двата политически субекта все още не е изключена, тъй като срокът за извършване на промени в състава на партии или коалиции изтича на 27 август в 17.00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

5

ob1

16.08 2022 в 22:37

След изборите пак ще си говорим, само че няма да е с текущите ви инкарнации, има да ви затъркат още 10-15 пъти.

-1555

2

ob1

16.08 2022 в 20:12

А ти кога ще разбереш, че тиквата е бита карта?