Валери Симеонов погна и бараките в Слънчев бряг, държали ги мутри

OFFNews 04 септември 2017 в 15:50 8228 0

Снимка OFFNews

Валери Симеонов и областният управител на Бургас

Преместваемите обекти, които са в националните курорти, да бъдат забранени. Такава законова инициатива анонсира на пресконференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Всякакви бараки, в които се развиват разностранни видове търговия, трябва да бъдат затворени, посочи Валери Симеонов, давайки пример със „Слънчев бряг“.

"Колко мислите, че са приходите от преместваемите обекти за миналата година? На "Слънчев бряг" АД, разбирайте - на държавата? По-малко от 150 000 лв. Като ви казвам преместваеми обекти, нямам предвид само бараките. Имам предвид и тия триколки, дето хвърчат, имам предвид и файтоните... Истината е, че всички тия преместваеми обекти, се държат от едни фигури от подземния свят, които ги държат и не плащат нищо на АД-то, но, за сметка на това, те са собственост на някакво Слънце, на някакъв Козел, на някакви ей - такива хора", каза Симеонов.

Централната алея на „Слънчев бряг“ била разделена на две от „две мутренски фигури:

Които дават разрешение вечерта дали ще има папагали, с които да се снимате, дали някой ще ви слага питон на врата, дали някой ще продава сладолед или пуканки“, посочи вицепремиерът.

Някои от обектите или нямали касови апарати, или ги криели, каза още Валери Симеонов. Приходите ги получавали само тези, които ги отдават. За един от концесионерите на плаж в „Слънчев бряг“, Валери Симеонов посочи, че за една барака взимал по 15 000 лв. на сезон „под масата“. Тези промени, които ще бъдат инициирани в ЗУЧК и Закона за туризма, трябвало да важат за седемте основни туристически обекта с национални значение – за летен и зимен туризъм. Изключение можело да се допусне за медицински пунктове, спасителни постове и водни атракциони, посочи Симеонов.

Той подчерта и че ще иска ликвидирането на „Слънчев бряг“ АД, което е основно с държавно участие. Дружеството не отчитало приходи, само генерирало корупция, добави Валери Симеонов. Компромисен вариант бил да се прехвърли инфраструктурата, която сега е негова собственост, на Община Несебър.

Симеонов отчете и добър резултат от продължаващите проверки за нарушение на нощната тишина по Южното Черноморие. В Община Несебър имало съставени 196 акта, сред рекордьорите по нарушения били и Царево (80) и Созопол (74). Сравнително тихо било в Поморие. Нарушенията, обаче, се извършвали от едни и същи заведения. 121 акта в Несебър са констатирани в шест заведения – „Оксижен“ (36 случая на нарушения), групата на Какао бийч, „Съни дриймс“. Ситуацията се повтаряла и на други места, в Созопол актовете били концентрирани само в четири заведения.

Акциите на различни институции, според Валери Симеонов, давали ефект. С 200 млн. лв. скочили приходите за юли, в сравнение с миналата година, очаквало се числото да се повиши до 400 след края на сезона.

ДНСК пък открила 12 нарушения при проверка на два хотела на председателя на Съюза на собствениците в „Слънчев бряг“ Елена Иванова, добави Симеонов. В разрез със закона били вдигнати стени, спортни игрища, паркинг. Някои от тях били построени на умишлено разрушени дюни. Предстои да бъдат съборени, посочи вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !