В тази зала се краде

Скандал в парламента за папката на Гърневски, народните представители са заплашват със снимки и викат Гешев

OFFNews 15 октомври 2020 в 13:07 6091 4

В тази зала се краде, обяви депутатът от ГЕРГ Младен Шишков в пленарна зала по време на дебатите за отстраняването на председателя на НС Цвета Караянчева. 

Повод за изказването му бе папката на колегата му Спас Гърневски, чието изказване бе отложено заради почивка, поискана от ДПС. 

Не само, че свалихте дъното, а го подкопахте. Това беше срамота. За какво става дума. Точно преди почивката г-н Гърневски, докато изчакваше реда си за изказване, колеги от БСП, г-н Стойнев, по недостоен начин, взе неговата папка“, каза още Шишков. По думите му 2 часа Гърневски си е подготвял изказването. „Беше връчена на г-н Гьоков.

Ако това може да бъде считано за шега, последствията бяха много по-тежки, защото г-н Гьоков по най-непристоен начин тръгна да излиза с тази папка от залата, след което беше посрещнат от колегата Манев и беше помолен тази папка да бъде върната“, разказа Шишков. 

„Групата от БСП се нахвърлиха физически върху колегата Манев. Аз съм пряк свидетел на събитията. Това е дъното на поведението на колегите от БСП“, твърди Шишков. „Знаем, че ниският рейтинг на Народното събрание работи във ваша полза, но не подкопавайте основата, върху която вие стоите. Това е обидно за всички нас. Силно настоявам този случай да бъде изнесен явно с камерите, със свидетелите, за да стане ясно, че колегите от БСП, имат навика да крадат не само физическа, но и интелектуална собственост“, каза Шишков. 

В отговор депутатът от БСП Антон Кутев заяви, че има кадри на телефона си, които Си Ен Ен ще иска да излъчи.

Забранено е да се правят компромати и записи на народни представители, трябва да бъдат предадени на Гешев (главния прокурор Иван Гешев - бел. ред.), скочи Вежди Рашидов.  

Папката е пълна, всичко е вътре. Надявам се тези, които я взеха, да са прочели нещо. Обаче комунистът си е комунист – може да е една папка, но трябва да открадне нещо. Цялата държава откраднаха по време на прехода, минаха вече канцеларски материали“, заяви Гърневски в изказването си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

4

Пенчо бре

15.10 2020 в 15:21

Изказването на Гърневски - интелектуална собственост!
Мисля, че няма по-стойностно изказване на този дебат!
И се били за този интелектуален бисер!

6589

3

stanimir_13

15.10 2020 в 14:13

Всички там сте дъното. Всички. Утайки.

705

2

order

15.10 2020 в 13:59

Абе те гербавите гейове си откраднаха тифтерчето на Златанов за да замръчкат дивотиите си та тука за некакви глюпасти!!!!!

3232

1

tarabata

15.10 2020 в 13:17

А до нея, от другата страна на булеварда, се краде най-много!