В петък започва делото на Слави Трифонов срещу Кирил Петков

OFFNews 19 април 2023 в 21:45 3900 5

Слави Трифонов

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Слави Трифонов

Делото за клевета, заведено от Слави Трифонов срещу бившия премиер Кирил Петков, ще бъде този петък. Това заяви лидерът на "Има такъв народ" на излъчена онлайн среща с депутатите от партията си.

Трифонов заведе иск срещу Петков за 50 000 лева миналата година. Причината е изказване, в което съпредседателят на "Продължаваме промяната" нарече Слави Трифонов "мафия".

На 13 юни Трифонов обяви в профила си във Фейсбук, че се чувства обиден след пресконференцията на "Продължаваме промяната" след оттеглянето на "Има такъв народ" от управляващата коалиция.

"Днес чух няколко пъти, че аз съм мафията. Казаха го министър-председателят Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и - не знам като какъв да го определя - Радостин Василев. Съгласен съм, че в България всеки може да каже всичко за всеки, но трябва да носи отговорност за думите си. Навремето осъдих жълтите вестници заради лъжите им. Спечелих всички дела. Сега ще заведа дела срещу Кирил Петков, Асен Василев и Радостин Василев за техните лъжи и внушения. И, разбира се, ще ги спечеля. А сега вижте пресконференцията на “Има такъв народ”, която завърши преди малко. Срещу лъжите и клеветите стоят фактите", написа тогава лидерът на ИТН.

По думите на Трифонов той е направил така, че председател на 47-ия парламент да стане Никола Минчев, а не Корнелия Нинова, каквато е била първоначалната идея.

"В петък е за пръв път делото, което е срещу Кирил Петков за това и то ще бъде спечелено и той ще си плати. Не е въпросът в това какво ще си плати, а ще бъде осъден. Това е повече от ясно. Той не може да си говори каквото си иска и да хвърля някакви тука теми – Капитан Андреево, мафия и т.н. Той ще си плати“, каза лидерът на Има такъв народ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

5

редовно четящ

20.04 2023 в 12:48

От аниматор по мутренски купони се превърна в обикновено л@йно.

870

4

Constanza

20.04 2023 в 08:57

Всичко за пет минути слава.

9347

3

Анализи

20.04 2023 в 07:31

Ами то е вярно. Дончева каза вчера, че секции в Турция 100% са гласували за ИТН. Това какво е.

723

2

user4eto

19.04 2023 в 23:21

Славчо мамин златен, а кой се прегръщаше с Васил Илиев, кой беше на всеки негов купон. Всички знаем какъв беше Илиев. Близостта ти с него какъв те прави?

Или няма кой да плаща за да гледа бездарната ти телевизийка и сега си търсиш средства?

345

1

Джендо Джедев

19.04 2023 в 22:07

Славуце, остави се, холан! Още помним как пееше на ушенце на мутрите и ги наричаше с галени имена.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика