В БСП ще има дисциплина като в ДПС, ако ме изберат за шеф

OFFNews 25 юли 2014 в 19:58 4324 6

Георги Гергов

"БСП ще стане дисциплинирана като ДПС, ако ме изберат за председател на партията."

Това каза пред БНТ областният лидер на БСП-Пловдив Георги Гергов, който е кандидат за председателското място в партията.

Според него е много важно новият председател да е човек, който може да съживи партията и той се смята именно за такъв.

"Отивам без платформа на конгреса, платформата това съм аз. Те ме знаят, аз няма да им обяснявам кой съм. Мога да работя с хора и съм го доказал с времето. Много неща ще се променят в БСП и трябва", добави Гергов.

Той заяви още, че ако стане председател на партията, няма да стане водач на листата при следващите избори и изрази мнението си, че не е нужно хората да го обичат, а да го уважават.

"Аз съм с различно виждане. Идеологията става чрез партийна работа. Забързани в живота забравихме много неща", обясни Гергов.

Според него БСП не е изпаднала в тежка ситуация и няма криза на доверието и дори обеща, че ако заеме поста на Станишев, ще праща месечен анализ с новите членове на партията.

Областният лидер на БСП в Пловдив коментира и конкурентите си за председателското място.

Той призна, че няма да се учуди, ако партията избере жена за свой водач.

"Който и да изберат, аз на другия ден съм до него. Трябва да бъдем отбор и да бием в една точка. Да се спре с омразата, злобата, завистта и с всичко останало", обясни Гергов.

Той допълни, че според него няма шанс Станишев отново да остане лидер на партията, но не е трябвало да си тръгва точно сега, защото нещата се претупвали и можело да стане грешка - като да се избере неподходящ човек за поста.

Гергов обаче подчерта, че Станишев "е направил много неща, които историята ще ги отчете".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки