Кадиев отговори на 9-те неудобни въпроса на Мая Манолова

OFFNews Последна промяна на 24 юли 2014 в 11:52 24429 10

Георги Кадиев

"Девет много закъснели "неудобни въпроса към БСП" на Мая Манолова. Ето моите кратки отговори. Ще се радвам да прочета вашите!", написа в профила си във Facebook бившият депутат от БСП Георги Кадиев, който е кандидат за лидерския пост в БСП.

Отговорите на Кадиев са:

1. На кого служеше българското правителство?
На това може да отговори само този, който предложи на БСП състава на този МС, т.е. Сергей Станишев и неговият най-близък кръг. Аз не мога да съм сигурен, а сега всеки член на БСП трябва да се обяснява.

2. Банковата криза и позицията на БСП?
Никакви специални закони за КТБ. Имаме добри закони, слаб банков надзор и гуверньор с провалена репутация. Основната мярка е засилване на БНБ и банков надзор, за да не се използват банки за политически цели.

3. Бъдещето на Коалиция за България?
Запазваме коалицията, защото БСП обединява левите партии, не ги разединява. С възможността за преференциален вот вече всяка партия може да се докаже.

4. Отношенията с АБВ?
На изборите сме съперници. След изборите- партньорски отношения, доколкото и те са в лявото пространство.

5. Какво е отношението на БСП към управлението – експертно или политическо?
И двете. Експерти, но от нашата политическа сила. Чисто политическо или чисто експертно управление е лош вариант.

6. ДПС и това, което се случи през изминалата година?
ДПС е всичко това, което БСП допусна да й се случи. Те се възползваха от слабостта на БСП. Ние нямахме цели /Станишев имаше, но свои собствени/, докато ДПС имаше и ги наложи.

7. Дали БСП да е непременно във властта или в опозиция?
БСП трябва да премине през пречистване, а това не става в безпринципни коалиции. И в опозиция една партия може и трябва да бъде силна. Знам, че на мнозина им хареса на власт и очакват да чуят как ще запазят местата си. Но това означава да ги излъжа в очите. Мога да обещая кръв, пот, сълзи и силна опозиция. Управление: след 4 години.

8. Как ще се разпределя партийната субсидия?
Намаляване дела на центъра /Позитано/ и увеличаване дела на областни организации. Не съм готов да дам конкретни числа, преди да имам всички данни.

9. Какъв е обликът на партията в медиите?
Няма значение. Обликът в медиите зависи от самите медии и те могат да го манипулират. Важно е какъв е обликът в сърцата на хората. Хубаво е, че има интерес към нас. Всички /надявам се/ искат да се случат добри неща в БСП.

Мая Манолова, която също е кандидат за лидер на Столетницата, постави вчера девет въпроса, на които трябва да отговори предстоящият конгрес на БСП. Според нея въпросите са "неудобни" и й са задавани от граждани.

Тя ги представи по време на дискусия, посветена на бъдещето на партията, която премина под наслов "Промяната е път към победата!".

Конгресът на БСП е в неделя - 27 юли. на него Сергей Станишев би трябвало официално да подаде оставка като лидер на партията и да бъде избран нов. Кандидатите вече са 17.

Номинираните засега са Атанас Мерджанов, Борислав Гуцанов, Бриго Аспарухов, Георги Гергов, Георги Кадиев, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Премянов, Красимир Янков, Мая Манолова, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Сергей Станишев, Стефан Данаилов, Янаки Стоилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.07 2014 в 11:22

КАДИЕВ, МАЙЧЕТО, ОТ РАЗСЕЯНОСТ, НЕДОГЛЕЖДАНЕ, КОНФОРМИЗЪМ НЯКАКЪВ ИЛИ ДЕЛИКАТНОСТ КЪН ВАС СПЕЦИАЛНО(ЧЕСТНО КАЗАНО, ПОСЛЕДНОТО НЕ ГО ВЯРВАМ МНОГО-МНОГО) НЕ ЗАДАДЕ ДЕСЕТИ ВЪПРОС: "КАКВО Е ОТНОШЕНИЕТО ВИ КЪМ ОПАШКАТА НА ГУЩЕРА? ПАК ЛИ ЩЕ Я КЪСАТЕ ЗА ДА ОСТАНЕ ОТРОВНИЯ ГУЩЕР ЦЯЛ И ЖИВ, СЛЕД КАТО СЕ ОТКЪСНЕ ЩЕ Я ШИЕТЕ ЛИ, ЩЕ Я ЛЕПИТЕ ЛИ ОТНОВО, ВЪОБЩЕ ЩЕ КЪСАТЕ ОПАШКАТА ИЛИ САМО ТАКА ЩЕ РАЗПРАВЯТЕ ПО СТРАНИЦИТЕ НА "ДУМА", НА РАЗДУМКИ, ПО СТЪГДИ И СЕДЕНКИ (ПОСЛЕДНОТО - ДОКАТО ДОЙДЕ НОВО ОРЕШАРЧЕ И РАЗТУРИ СЕДЕНКАТА. КАЖИ СИ БЕ КАДИЕВ, ЗАРАДВАЙ МАЯ С ОТГОВОР НА НЕЗАДАДЕНИЯ ВЪПРОС :)

25.07 2014 в 19:49

Красимир Премянов форевър :D

25.07 2014 в 08:12

Новият лайтмотив: "Всичко си беше наред, ама ония лошите от ДПС го развалиха."

24.07 2014 в 16:06

Като види човек списъка на кандидатите, не му трябва повече за да разбере, че БСП е умираща партия, която ще продължи своята агония в предсмъртен гърч, твърдейки, че това е фитнес.

24.07 2014 в 15:01

Късно е либе за китка .

24.07 2014 в 12:43

Катарзииииис!

24.07 2014 в 12:40

Добре бе, една година си седя с другарите докато крадоха и лъжеха и съсипваха страната и сега се разлая. Как може да се наричаш част от БСП и да имаш смелостта да се показваш пред хора?

24.07 2014 в 12:23

А тоя дето го играе различния в БСП, по-добре да не дава отговори, защото пак маже, никой нищо конкретно не казва, само замазват очите с безсмислени пледоарии

24.07 2014 в 12:18

Всички по-долу изброени лица са национални предатели, слуги на олигархията и на Русия: Атанас Мерджанов, Борислав Гуцанов, Бриго Аспарухов, Георги Гергов, Георги Кадиев, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Премянов, Красимир Янков, Мая Манолова, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Сергей Станишев, Стефан Данаилов, Янаки Стоилов. Към тях трябва да добавим Гоце и целият състав на АБВ. Комунистите сега социалисти до един са служители на империята на злото.

24.07 2014 в 12:03

Другарю Кадиев, уж даваше вид на по-нормален човек. Ама от отговорите съдя, че комунисът си е увреден по начало. Все пас ако си ти начело на БСП (за което няма никакъв шанс), тази партия има някаква възможност да стане по-нормална. Не съвсем нормална, но все пак по-добре от сегашната шайка.

Защото скоро няма да изчезнете от политичесия хоризонт (за съжаление), а щом ви има е все пак по-добре зда сте малко от малко по-нормални.