Уволнената за нарушения шефка на Агенцията по вписванията е спечелила конкурса за главен секретар на МС

OFFNews 02 юни 2024 в 12:26 7221 3

Снимка Архив

Уволнената за нарушения през 2021 г. шефка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева е спечелила конкурса за главен секретар на Министерския съвет, съобщи "Клуб Z", като отбелязва, че тя е била единствен кандидат в конкурса, обявен от служебното правителство, което "я бетонира на поста, за който досега конкурси не са обявявани".

Служебният премиер Димитър Главчев назначи Козарева за изпълняващ длъжността (и.д.) дни след като стана министър-председател. В края на април Главчев изненадващо е издал заповед да се проведе и конкурс за позицията, а на 8 май МС е взел решение за назначаване на съответна конкурсна комисия, която се състои от 7 члена с председател Лилия Иванова - главен секретар на Министерството на младежта и спорта.

В срок до 27 май Габриела Козарева е трябвало да представи концепция за стратегическо управление на тема: "Усъвършенстване на основните процеси в администрацията на Министерския съвет в контекста на електронното управление".

Козарева беше директор на Агенцията по вписванията при управлението на ГЕРБ и "Обединени патриоти". Тя беше уволнена по време на служебното правителство на Стефан Янев заради нарушения, установени от инспектората на Министерството на правосъдието.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    1000

    3

    PaulPierce

    02.06 2024 в 15:05

    герберска калинка

    -2474

    2

    Владè

    02.06 2024 в 15:01

    На далавяря понамириса. Глафчоуфф се оказá гяволе.

    405

    1

    Telluris Malus

    02.06 2024 в 14:39

    А честито.

     
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II