Тодор Танев: Ако премиерът реши, че има по-добър министър, нека ме смени

Ивайло Анев 04 декември 2015 в 13:06 3233 4

Снимка БГНЕС

Министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Ако премиерът реши, че има по-добър министър, който да върши работата по-бързо или по-ефективно, нека ме смени. Всякакви други причини биха били печална грешка.

Това заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев в парламента повод слуховете за оставката му.

Той беше категоричен, че абсолютно винаги може да се намери някой, който да е по-добър.

Относно информацията, за напрежение между министъра и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев, Танев заяви:

“Спомням си, че имаше едно предаване „Нощни птици“ преди два месеца и Радан Кънев беше поканен. Тогава той ме подкрепяше, ако от тогава досега той е променил мнението си, аз не знам за това, но го виждам. Кънев е променил изобщо мненията си по много въпроси от онова време, вероятно има някаква причина”.

Според Танев в РБ само е обсъден въпроса за сваляне на доверието.

„Реформаторския блок е съставен от пет партии, когато всички пет партии вземат някакво решение, тогава ще е легитимно“, категоричен беше министърът.

Той се отчете за свършената от него работа, като изброи Закона за развитие на академичния състав, Закона за предучилищното и училищното образование, промяната в Закона за висшето образование, Закона за насърчаване на академичния състав и Закон за професионалното образование и обучение.

„На какво основание ще бъда отместен?”, запита Танев.

Попитан дали някой има апетит към неговия пост, той отговори, че от първия ден, и от най-близкото до най-далечното обкръжение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови