Тодор Танев: Ако премиерът реши, че има по-добър министър, нека ме смени

Ивайло Анев Последна промяна на 04 декември 2015 в 13:06 2614 4

Снимка БГНЕС

Министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Ако премиерът реши, че има по-добър министър, който да върши работата по-бързо или по-ефективно, нека ме смени. Всякакви други причини биха били печална грешка.

Това заяви министърът на образованието проф. Тодор Танев в парламента повод слуховете за оставката му.

Той беше категоричен, че абсолютно винаги може да се намери някой, който да е по-добър.

Относно информацията, за напрежение между министъра и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев, Танев заяви:

“Спомням си, че имаше едно предаване „Нощни птици“ преди два месеца и Радан Кънев беше поканен. Тогава той ме подкрепяше, ако от тогава досега той е променил мнението си, аз не знам за това, но го виждам. Кънев е променил изобщо мненията си по много въпроси от онова време, вероятно има някаква причина”.

Според Танев в РБ само е обсъден въпроса за сваляне на доверието.

„Реформаторския блок е съставен от пет партии, когато всички пет партии вземат някакво решение, тогава ще е легитимно“, категоричен беше министърът.

Той се отчете за свършената от него работа, като изброи Закона за развитие на академичния състав, Закона за предучилищното и училищното образование, промяната в Закона за висшето образование, Закона за насърчаване на академичния състав и Закон за професионалното образование и обучение.

„На какво основание ще бъда отместен?”, запита Танев.

Попитан дали някой има апетит към неговия пост, той отговори, че от първия ден, и от най-близкото до най-далечното обкръжение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.12 2015 в 13:42

Гледам в АОП две поръчки текат в МОН с критерии 30% ценово и 70% техническо предложение.Чиста кражба на пари.Що не вземат да ги пусна с критерий -най-ниска цена.Или да ги разменят 70% ценово и 30% техническо.Ама как ще лапа Калин Анастасов.

05.12 2015 в 13:11

Знам го тоя Калин Анастасов,беше шеф в пощите и го помолиха учтиво да напусне.Преди това комсомолец сега реформатор.Само по тънките схеми е.Раздаваше флаери на Гроздан Караджов в кампанията по изборите.Не е в МОН за да реформира нещо ,а да краде

04.12 2015 в 18:55

Спрете кранчето на десебарите.Сега лапат през Калин Анастасов на Гроздан Караджов мекерето.Само се чудят какво да откраднат

04.12 2015 в 14:27

Първо, Законът за предучилищното и училичното обраозвание, не е на изработен от Танев, а, от Милена Дамянова от ГЕРБ. Второ, Закона за изменение и допълнение на Закона за развитие на академичния състав на Татев, е прах в очите. Въобще законът който въвежда единни национални критерии, не важи за тези няколко хиляди игнатовски доценти и професори, той важи само за бъдещите кандидати. С тази смешна и козметична поправка, на практика нищо съществено не се променя, пак по същият шуробаджнашки начин се избират т.н. журите от 5 членки и 7 членки. Отделно, законът ще влезе в сила, акто беде приет, чак от май месещ, дотогава ще се прекнат още няколко стотин игнатовски доценти и професори. Отоносно изменението и допълнението на Законът за висше обраозвание, тези промени касаят само и единствено финансирането на ВУЗ, и бяха заложени в приетата Стратегия за висше образование, също толкова козметични и напрактика не променящи кардинално системата. На българското висше образование и наука, са не обходими кардинални промени, който да се отнасят до промяна на управленската структура на държавните ВУЗ, остановяване на прозрачен държавен контрол и въвеждане на обективни и справедливи критерии за научно израстване при строг централизиран държавен контрол. Нито един по посочените промени в цитираните от Танев закони, не предвижда такива кардинални промени, това са предимно дребни и повърхностни промени, с които всъщност нищо в системата не се променя, всичко си остава постраму.