Quantcast

Цветозар Томов: ЦИК не може да фалшифицира вота, Божидар Димитров е шарлатанин

OFFNews Последна промяна на 07 май 2016 в 10:20 5331 6

"Сума ти медии отразиха малоумното шарлатанско изказване на лицето Божидар Димитров, че "ЦИК ще се погрижи ДОСТ да не влезе в Парламента". Не ги упреквам - на медиите това им е работата, да търсят новината и сензацията. Но нека го кажа съвсем ясно и без да си меря приказките: това е идиотска клевета срещу институцията, която може да произнесе само напълно безотговорен човек".

Това написа на страницата си във Facebook говорителят на ЦИК Цветозар Томов. 

"Няма никаква, дори теоретична, възможност в ЦИК да се фалшифицират изборни резултати. Протоколите от РИК-овете се приемат пред очите на всички интересуващи се медии, протоколите от СИК-овете се сканират на сайта на ЦИК и всеки, който желае, може да изчисли сам резултатите, прави се повторно въвеждане на тези протоколи и при всяка регистрирана разлика от двете въвеждания двама члена на ЦИК анализират разминаването, решават кое е вярното въвеждане и се подписват. Подмяна на протоколи е възможна само по пътя между СИК и РИК, никъде другаде", подчерта Томов.

"Не казвам, че това никога и никъде не се е случвало, но никой не може да подкупи 12 000 секционни избирателни комисии и 70 000 работещи в тях. Мога да гарантирам, че каквито и манипулации да се случват по места, те не могат да изместят резултата на една партия с повече от 3-4% от гласовете, получени за нея", категоричен е той.

По думите му далеч по-голяма опасност представляват контролираният и купеният вот.

"Бъдете напълно уверени в това, че колкото и да са замърсени от манипулации българските избори, кой да влезе в парламента решават избирателите. Ако съдя по поредното скандално изказване на БД, можете да бъдете напълно уверени и в това, че Националният исторически музей на България се управлява от неприлично нагъл шарлатанин", допълни говорителят на ЦИК.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4359

6

ОФчар

07.05 2016 в 16:34

Бе кажи му професор и не го обиждай повече.
За разлика от тукашния герой, Б.Д. май не е травестит.

25215

1

Лопе де Вега

07.05 2016 в 10:51

Не само аз съм схванал така изказването на божо вампирски, а това, че е шарлатанин, лъжепрофесор и безотговорно дрънкало, също не е ново!

Поздрав!