Цветанов: Водим разговори за коалиция с няколко партии, сред които и ''КОД''

OFFNews Последна промяна на 25 септември 2021 в 20:10 2520 0

"Републиканци за България" води разговори с няколко политически формации, след които е и КОД, чийто лидер е Петър Москов. Ще се явим на изборите в коалиции, но това ще стане ясно след приключване на всички разговори, както и кои други политически формации биха влезли нея. 

Това заяви пред БНТ лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

"Ние не искаме да правим леви политики с десни цели. Ние искаме да правим десни политики с десни цели, защото знаем, че това е просперитетът и бъдещето. Защото знаем, че когато има дясно управление, данъчната политика трябва да бъде тази, която имаме днес", каза още той.

Всяка една партия винаги е склонна да обвинява опонента си, че купува гласове или извършва дейности, несъвместими със закона, каза Цветанов за думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ДПС и ГЕРБ се готвят да купуват гласове на предстоящите избори.

По думите му служебното правителство би трябвало да си изпълни ангажимента и да гарантира честността на изборния процес. Цветанов беше категоричен: "който говори и твърди подобни неща, трябва да има съответните доказателства". Силата на правоохранителната система е. когато може да противодейства, а не когато върви след действието.

Цветан Цветанов призова избирателите да отидат да гласуват, защото само високата избирателна активност може да се противопостави на купените гласове. В последните години избирателната активност намалява и точно заради това твърдите ядра, които имат системните партии могат да разчитат на тях, а новосъздадените партии се провалиха и делегитимираха парламента. 

Лидерът на "Републиканци за България" заяви, че ГЕРБ никога не е управлявала, когато са се провеждали парламентарни избори. През април ГЕРБ приключваше мандата си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови