Цветанов прогнозира 7-8 евродепутати за ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 30 март 2019 в 20:10 2030 2

Снимка ГЕРБ

В ГЕРБ очакваме да имаме най-много евродепутати в следващия Европейски парламент. Задължително трябва да имаме поне 6 евродепутати, като по всеобщо мнение 7 души също е напълно реалистична прогноза. Защо да нямаме и 8?

Прогнозата направи зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в Поморие.

Въпреки скандала с апартаментите, заради който самият той подаде оставка и напусна парламента, Цветанов смята, че евровотът ще е вот на доверие към кабинета на Бойко Борисов.

„В нашата платформа за евровота ще акцентираме върху всички общи цели, които имаме с политическото ни семейство ЕНП. Поредното доказателство за нашата принадлежност дойде от подписването на споразумението със СДС за съвместно явяване на изборите и по този начин се вслушахме в призива на председателя на ЕНП Жозеф Дол да не се разпиляват десни гласове“, коментира Цветанов.

"Мога да гарантирам, че в нашата листа с кандидати за евродепутати няма да има хора, обвинени за прани на пари, защото това би означавало, че искаме да ги скрием в ЕП“, заяви зам.- председателят на ГЕРБ. „В живота и политиката трябва да знаеш кога е дошъл моментът да направиш крачка назад или настрани, за да продължиш напред. Макар и да не съм нарушил закона, нямаше как да допусна този случай да урони престижа на партията. Аз се интересувам от силата и единството на ГЕРБ, а не от конкретни постове", обясни Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови