Цветанов: Подкрепяме провеждането на референдум заедно с местния вот

OFFNews 06 март 2015 в 17:20 2449 2

"Искам да изразим категоричната си подкрепа за провеждането на референдум, заедно с местния вот." 

Това каза пред журналисти Цветан Цветанов председател на ПГ на ГЕРБ след срещата си с президента Росен Плевнелиев.

Цветанов съобщи, че президентът подкрепя идеята за референдум с местните избори.

По темата за изборното законодателство Цветанов още заяви:

"От ПГ на ГЕРБ смятаме, че преди провеждането на местните избори само след седем месеца, не е удачно да се правят каквито и да било промени в него. Това може да доведе до допълнителни внушения и манипулации"

"Това, което беше договорено, е администрацията на президента и парламента да могат действително да изчистят съответните въпроси, които да бъдат приети в българския парламент, за да избегнем евентуалните спекулации и внушения за противопоставяне на президентската институция и законодателната", отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той посочи, че по отношение на дискусиите в сектора "Отбрана и въоръжени сили" и по темата за международната регионална сигурност всички са, категорично за диалог с нашите съседни държави. "България има само един възможен път и това е европейският", каза Цветанов.

Той заяви, че ГЕРБ ще внесе следващата седмица пакета закони в сектора "Сигурност" - за Националната разузнавателна служба (НРС), Националната служба "Охрана" (НСО), служба "Военна информация" (военното разузнаване) и общия устройствен закон за сектора.

Председателят на ПГ на ГЕРБ очерта като основен приоритет сектор "Образование". Според него, колкото по-бързо бъде приет новият Закон за училищното и предучилищното образование, толкова по-скоро ще се даде възможност за добра връзка между бизнеса и училището с цел ефективна борба с нарастващата младежка безработица.

Бившият министър на вътрешните работи каза още, че до момента са сключени договори за санирането на 140 сгради по националната програма за енергийна ефективност. Той отбеляза, че днес влизат в сила поправките в Закона за енергетиката, с което по думите му ще се намали дефицитът на Националната електрическа компания (НЕК) с 300-350 млн. лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!