Светлин Танчев: Борисов и Цветанов са като индийските Ин и Ян

OFFNews 16 февруари 2014 в 09:51 4585 5

Борисов и Цветанов са като индийските Ин и Ян. Няма да уточня кое е положителното и кое отрицателното. Но те един без друг не могат.

Това коментира тази сутрин пред bTV Светлин Танчев - вторият депутат, напуснал групата на ГЕРБ. В момента той е независим народен представител. Името му беше замесено в задочния диалог между бившия вътрешен министър Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски. Според публикация на "Капитал" майката на Танчев - Лиляна Тодорова, която е леля на зам. главния прокурор Борислав Сарафов, е разследвана от ГДБОП за данъчни престъпления. 

Танчев коментира отношенията в партия ГЕРБ. 

„Чувал съм за срещи между Цветан Цветанов и Делян Пеевски, че се изпълняват поръчки от ГЕРБ към Пеевски. Това са слухове, които аз лично не мога да потвърдя, защото не съм участвал в тези срещи“, обясни още ексдепутатът.

Той разказа, че може да има папки за "Влади Горанов в Цветан Цветанов". "Чувал съм за такива неща, но не мога да ги потвърдя. Явно е, че МВР са работили и в такава посока", обясни още Танчев. 

Според него на конгреса на ГЕРБ не се очакват особени сътресения. „Днешното събрание ще бъде по-скоро тиймбилдинг за ГЕРБ, едно надъхване, да си вдъхнат кураж. В България са лидерски партиите“, каза Танчев.

Относно напускането му той посочи, че става въпрос за разминаване с политиката на партията.

„Трябва да се решават проблемите на хората, а това не се случваше. Имаше и други причини, но това не е основният отговор. Аз не съм бил против йерархията в партията. Типът управлението като Фидосовщина и Цветановщина да не се харесват. И това в известна степан е допринесло да се махна, но не е основното. В основата бе лицемерието с подкрепата на забраната европейски граждани да купуват земя в България. Това бе популистко и лицемерно решение", обясни още депутатът.

Попитан колко пари е декларирал Танчев за миналата година, депутатът каза, че сумата е около 800 000 лева. „Имам инвестиционна сметка, която се мени. Може да се проследи развитието на сметката", обяви Танчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови