Quantcast

Цветанов обяви акцията"Сертов" за най-успешната на главния секретар Лазаров

Правителството ще изкара докрай мандата си

Последна промяна на 13 януари 2015 в 09:13 4390 5

бившият вътрешен министър Цветан Цветанов

"Издирването на Петко Сертов е една от най-успешните операции на главния секретар Светлозар Лазаров. Нямаме поне жертви",  иронично коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред БНТ сагата по издирването на бившия шеф на ДАНС.

Петко Сертов, който бе обявен за национално и международно издирване на декември, се прибра в България рано сутринта вчера.

"Ювелирната акция на МВР, в която са използвани много ресурси, включително хеликоптери се нарежда до други проблемни операции под ръководството на настоящия главен секретар Светлозар Лазаров, като стрелбата в Лясковец и белия автобус пред парламента по време на протестите от 2014 г. За всички беше ясно, че има личен мотив и нещо, свързано със семейството", заяви Цветанов. Бившият вътрешен министър намекна, че в семейството на Сертов има тайни, които няма да бъдат оповестени, но въпреки ситуацията професионалното ръководство на МВР вложило прекалено голям ресурс при търсенето на Сертов без да е необходимо.

"Никога не трябва да забравяме "белия автобус", когато бяха бити български граждани, които протестираха срещу това, което се случи в България. Никога не трябва да забравяме операцията "Лясковец", никога не трябва да забравяме начина, по който бяха използвани службите, за да се търси политически оттенък, преди европейските избори, когато Орлин Алексиев беше споменат като един голям кокаинов крал, който се разхожда в България и осигурява трафика на наркотици. Това всичко беше с една-единствена цел – да бъде унищожена ГЕРБ, да бъде дискредитирана ГЕРБ", обяви зам.-председателят на партията.

Според бившия министър последствията на реформата "Йовчев-Бисеров" в МВР ще бъдат усещани още поне една година. По силата на тази промяна били унищожени важни звена в борбата с организираната престъпност. Освен това били съкратени над 800 служители, които трябвало да се занимават с обикновена полицейска работа.

Настоящият кабинет няма вина за фалита на КТБ. "Държавата работеше адекватно, създадохме условия да има банкова сигурност. Ако проследите внимателно ние много плавно сме ограничавали възможността държавата да си държи парите в КТБ", обясни Цветанов.

Той за пореден път посочи, че сегашното правителство е успяло да изплати парите на вложителите с гарантирани влогове. Цветанов изтъкна процентът на онези, които са си изтеглили парите в кеш е много малък, което означава, че хората имат вяра в банковата система.

Според Цветанов макар и да има проблеми в коалицията, правителството е стабилнно и се стреми да изкава пълен мандат. "Европейската комисия разчита на правителство, което да може да изпълнява ангажиментите си. Съвсем нормално е това правителство да изкара своя пълен мандат", заяви той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.01 2015 в 14:30

Не знам за акцията, ама самото изчезване на Сертов е още едно доказателство как на отговорни позиции се назначават емоционално нестабилни и професионално неподготвени хора.

13.01 2015 в 14:09

За необразования човек е полезно да чете книги с афоризми.
А казваха, че само: "Болшевиките сами си създавали трудности, които успешно преодолявали"...

13.01 2015 в 11:40

Ако някой все още вярва на Цв.ЦВ. все едно вярва в дядо Мраз.

Коледа. Звъни се на вратата. Отваря мъж. Отсреща Дядо Мраз и казва:
– Казвай три желания, веднага ти ги изпълнявам.
– Искам Мерцедес, къща в Бояна и един милион в зелено!
– Хоп, готово е, имаш ги! – казал Дядо Мраз, – Обаче в замяна искам и ти да ми изпълниш едно.
– Става, разбира се!
– Ами аз понеже си падам по мъже, ако може, нали, сега тука…
Залогът бил голям, та нашият човек веднага се съгласил. Клати го Дядо Мраз и го пита:
– Абе, братле, ти на колко години си бе?
– Ами на 42…
– Егати и будалата си… Може ли голям човек още да вярва в Дядо Мраз?

13.01 2015 в 10:07

Цвъки, ние помним и Орлов мост, баце. Пък и твоите акции не се забравят лесно! И ако настоящото правителство няма нищо общо с КТБ, то първото ви правителство има много общо....... И вие хич не сте стока!

13.01 2015 в 09:48

Присмял се хърбел на щърбел.

То е ясно, че настоящият текезесар не става за тази позиция. Но това, че ЦЦ е пак във властта не означава, че сме забравили ювелирните му акция с нахлуването в грешни къщи и гръмки фрази от типа - "Ти си престъпник! На колене!".