Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Цветанов: Номинации за нови министри от понеделник

OFFNews 01 септември 2018 в 11:18 5239 5

Номинации за постовете на министрите в оставка Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Ненков ще се правят в началото на следващата седмица. Кандидатури има достатъчно, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов във Варна. 

Управляващите не смятат, че тримата министри, които подадоха оставки заради катастрофата край Своге, имат пряка вина, но поемат политическа отговорност. Всеки трябва да си тежи на мястото, отговорността, която нося в момента като председател на ПГ на ГЕРБ, при тази опозиция в българския парламент, е огромна отговорност, обясни Цветанов в отговор на въпрос дали би приел кандидатура за министър на вътрешните работи. 

Нека президентът да има доблестта и отговорността да застане като президент на страната, а не като партиен функционер на БСП да „клати“ държавата, коментира Цветан Цветанов, който участва в 11-ия летен университет на МГЕРБ под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“, цитиран от Фокус. „Насреща си имаме креслива опозиция, която започна да дава морални оценки. Самата тя не може да излезе от модела, който създаде през годините, когато е участвала във властта или в реалния политически живот в страната“, коментира той.

Според него БСП са успели по някакъв начин да отклонят общественото внимание от темата, свързана с пътния инцидент, в който е участвал бащата на президента Румен Радев. „Искам да попитам президента - как така за пътния инцидент с неговия баща дава съвсем различна оценка, противоречаща на тази за Своге. Раздухано от институциите ли е, ако невинният човек е изкаран виновен, ако виновният човек – бащата на президента, е изкаран невинен. Това раздухване на проблема, за да може да имаме някакви медийни новини ли е“, попита Цветан Цветанов.

„За всички е ясно, че навлизащият автомобил, управляван от бащата на президента Радев, всъщност е отнел предимството на човека. Нека президентът да има доблестта, да има отговорността и да застане като президент на страната, а не като партийният функционер на БСП да клати държавата, да създаде усещането, че институциите отсъстват и не работят. А същевременно казва, че институциите са тези, които трябва да си свършат работата по неговия случай на неговия баща“, призова Цветанов.

„Какво щяхме днес да обясняваме, ако човекът от триколката беше починал. Срещал съм се с много родители на загинали хора – било на пешеходни пътеки, било при тежки пътни инциденти, и винаги сме искали да има справедливост“, подчерта той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

4

kokoten

01.09 2018 в 15:43

......нагъл копелдак....заради такива като него абортите са легални...

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

01.09 2018 в 13:04

ЦВЕТАНЕ на МИСЪЛТТА!!! Ма нъл във ПП ГРОБ сте образци на честностт, за пример на държавата.. Ма повлечи крак...Дай пример.. Сподели пръв как тъщата ти с една пенсийка спастри пари да ти купи 6 апартамента при Боко Първи.. Хем на младите гърбоидчета ша кажеш честно - това мое и на НАП мълчание, доведе до загубата на 500 хиляди гласа на изборите 2013-та год. Щото за разлика от ситуацията с бащата на президента В АПАРТАМЕНТИТЕ ТИ НЯМА "АКО"... Реална КОРУПЦИЯ СА СИ за матряла. Дето са пренада НАП да им сподели челнио опит на тъща ти.. Та и други пенсионери да сколасат барем един апартамент с пенсийка да купят на деца или внуци..
 
X

Да помогнем на украинските деца!