Американска компания купува акциите на Цветан Василев във Виваком

OFFNews Последна промяна на 22 декември 2014 в 19:02 11460 9

Водеща американска компания е в преговори за закупуване на мажоритарен дял от българското дружество ТЦ – ИМЕ (Технологичен център - Институт по микроелектроника), се казва в прессъобщение изпратено от V+O Communication Bulgaria.

ТЦ-ИМЕ е едно от дружествата на Цветан Василев, чрез което той притежаваше дял от КТБ. ТЦ-ИМЕ е собственик и на много от бизнесите, свързани с Цветан Василев и което контролира съществен миноритарен пакет от Виваком.

След постигане на споразумение с VTB Capital компанията ще стане вторият най-голям акционер във Виваком.

Намерението на компанията било да покрие задълженията на телекома и да разработи план за растеж, насочен към всички заинтересовани страни – кредитори, акционери, служители и клиенти. 

Oт V+O Communication Bulgaria твърдят още, че американската компания е в течение със съдебните процедури, свързани с дружеството ТЦ – ИМЕ  и в частност с Виваком " за съжаление, разногласията между акционерите са станали пречка пред перспективите за растеж на дружествата."

В момента компанията работи с настоящия мажоритарен собственик на ТЦ – ИМЕ  за "намиране на приемливо решение за оптимизация на корпоративните интереси на Корпоративна търговска банка /КТБ/, включително предприемане на действия за удовлетворяване на кредиторите и създаване на печеливша стратегия за всички".

Съобщението идва два часа след като Цветан Василев обяви, че е бил изнудван да прехвърли част от "Виваком" и че миналата седмица е имало опит за преврат в телекома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.12 2014 в 10:15

В държава, в която мафията източва милиарди без следи, мобилните оператори не се дават на външни лица, защото не са на загуба.
--------------
Тогава какви задължения се налага да се покриват от купувачите на Цветановите акции? И какво те интересува теб една частна компания на кого ще си продава акциите, още повече минотарен дял? Беше ли също така активен, когато новите комунисти решиха да национализират парите ни от УПФ?

22.12 2014 в 23:19

Същата работа като с Левски когато го купи Чорни и го подари на агент Тара. Сега vivacom ще го купи някой "чужденец" и ще го управлява КОЙ - Доган и Д.Прасе син. В държава, в която мафията източва милиарди без следи, мобилните оператори не се дават на външни лица, защото не са на загуба. Същата работа е и с медиите - всичко е на едни кръгове. В момента ползват фалшивото разделение на Мустака и Свинята за да карат овцете да си мислят, че нещо не е на мафията и не ги следят когато им трябва.

22.12 2014 в 21:53

VTB Capital не е американска, а е руска. То бива да се объркаш, ама чак толкова...

22.12 2014 в 21:20

Тъпако d ,ти в рубли ли спестяваш? Май нещо не ти понасят зелените хартийки,но почти целият нормален свят ги ползва.

22.12 2014 в 21:14

Още едни "американци" с ушанки...

22.12 2014 в 20:33

"Водеща американска"... сигурни ли сме в това?!?

... Да не се окаже пак Мама Праска през поставени лица, както стана с "Прас Прес" преди няколко месеца??

22.12 2014 в 20:15

Забравих предварително да благодаря за "минусчетата".
Понеже при един идиот не е възможно и не се очаква да може да те опровергае - за целта са предвидени "минусчетата". А когато доказани идиоти ти слагат минусчета - това си е комплимент за всеки нормален човек.
За по-малките идиотчета ще добавя с безкрайно малката надежда да разберат нещичко - ето ви един прекрасен пример как с едни напечатани зелени хартийки се изкупуват реални активи в другите държави. В банановите държави това се тиражира като голям успех, а местните идиоти много се радват.

22.12 2014 в 20:09

Е, стана ясно за какво иде реч.

22.12 2014 в 19:50

Каква чест за нас. В Банановата република изкупуват наличното и нищо не създават. Нормално за една държава от идиоти.
Малка справка - докато управленските изроди се чудят как да доунищожат БДЖ в европейска България, в не европейска Сърбия строят нови жп линии, разбира се с "омразните" руски рубли и руска помощ.