Американска компания купува акциите на Цветан Василев във Виваком

OFFNews 22 декември 2014 в 19:02 11999 9

Водеща американска компания е в преговори за закупуване на мажоритарен дял от българското дружество ТЦ – ИМЕ (Технологичен център - Институт по микроелектроника), се казва в прессъобщение изпратено от V+O Communication Bulgaria.

ТЦ-ИМЕ е едно от дружествата на Цветан Василев, чрез което той притежаваше дял от КТБ. ТЦ-ИМЕ е собственик и на много от бизнесите, свързани с Цветан Василев и което контролира съществен миноритарен пакет от Виваком.

След постигане на споразумение с VTB Capital компанията ще стане вторият най-голям акционер във Виваком.

Намерението на компанията било да покрие задълженията на телекома и да разработи план за растеж, насочен към всички заинтересовани страни – кредитори, акционери, служители и клиенти. 

Oт V+O Communication Bulgaria твърдят още, че американската компания е в течение със съдебните процедури, свързани с дружеството ТЦ – ИМЕ  и в частност с Виваком " за съжаление, разногласията между акционерите са станали пречка пред перспективите за растеж на дружествата."

В момента компанията работи с настоящия мажоритарен собственик на ТЦ – ИМЕ  за "намиране на приемливо решение за оптимизация на корпоративните интереси на Корпоративна търговска банка /КТБ/, включително предприемане на действия за удовлетворяване на кредиторите и създаване на печеливша стратегия за всички".

Съобщението идва два часа след като Цветан Василев обяви, че е бил изнудван да прехвърли част от "Виваком" и че миналата седмица е имало опит за преврат в телекома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!