Цветан Цветанов: Ще бъдем диалогични

Offnews 07 ноември 2014 в 10:35 2191 0

Цветан Цветанов: Ще бъдем диалогични

Днес повече от всякога мога да кажа, че в парламентарната практика през последните 22-23 години имаше изключителна висока отговорност от всички парламентарно представени партии, за да се стигне до днешното предложение за структура и състав на правителство. От името на ГЕРБ ние ще подкрепим правителството предложено в структура и състав от Бойко Борисов.

Това каза от трибуната на парламента Цветан Цветанов по време на изказванията преди гласуването на правителството.

Той се обърна към опозицията, като каза че „днешното заседание и парламентарен ден, ще бъде един модел за действително партньорство“ и ще бъдат чути мненията „дори и на българската опозиция“.

„Трябва да наваксаме изоставането и единственият възможен път за България е европейският, който не се споделя само от една политическа партия“, обясни Цветанов и изрази надежда за диалог.

„От Парламентарната група на ГЕРБ ние ще бъдем диалогични, ще бъдем много аргументирани в позициите си. Нека да забравим този период, в който противопоставянето и всичко това, което беше изваждано като аргументи без никакви доказателства от тази трибуна на 42 Народно събрание да бъде заправено. Нека всеки да направи своя избор и преосмисли поведението, защото повече от всякога България се нуждае от стабилност. Нека това многообразие от партии в състава на Министерския съвет да получи парламентарна подкрепа на принципна основа, а не на задкулисието и безотговорността“, каза Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови