Бойко Борисов: Реформите започват от днес

Бог да е с нас и да е за доброто на България, пожела бъдещият премиер втори мандат

Нели Чолашка 07 ноември 2014 в 09:43 11917 14

Бойко Борисов

"Реформите трябва да започнат незабавно, от днес. Правителството ще постави основите и се надявам да гарантира стабилно развитие на България. Това зависи не само от 4-те партии, а и от опозицията и от всички, които сме тук, допълни той и очерта програмата и задачите, които са си поставили бъдещите управляващи. Категорично сме убедени, че програмата е най-добрата за развитие и стабилност на страната. Амбицирани сме политиката ни да доведе до нови резултати и да постави ново начало"

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е номиниран за министър-председател, в речта си пред депутатите от 43-то Народното събрание. Заседанието му започна в 9 ч. с първа точка избор на предложения нов състав на Министерския съвет.

"След един месец консултации се опитваме да представим проевропейско, реформаторски правителство. Блокирано финансиране, забавяне на началото на новия програмен период, липса и забавяне на реформи в редица сектори, загуба на доверие на основните ни партньори на ЕС.

Съзнавайки тези трудности, ние от ГЕРБ, нашите партньори от Реформаторския блок, политическите сили, които декларираха подкрепа Патриотичен фронт и АБВ, поемаме отговорността да ги преодоляваме”, заяви той. Извън този мандат днес просто трябваше да обявим, че отиваме на избори. Да се съобразим всички с това”, каза в началото на речта си Борисов.

Той изброи 11 приоритетни за правителството точки, сред които подобряване на публичната среда, инфраструктура, върховенство на закона, еврофондове, връщането на доверието на партньорите и др.

Поемам тежката отговорност да ръководя новото правителство", каза още от парламентарната трибуна Борисов. 

Той благодари на всички, които са помогнали за съставянето на правителството и обеща да е силен и принципен коректив.

"Бог да е с нас и да е за доброто на България", пожела си Бойко Борисов в края на речта пред парламента при представянето на неговия втори кабинет, след което се прекръсти.

По време на заседанието част от номинираните за министри направиха малък гаф, като тръгнаха да се качват на банките за премиера и министрите с намерението да положат клетва, преди да са гласували за тях депутатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!