Quantcast

Радан Кънев: Ще наруша предизборно обещание, благодаря на ГЕРБ за променения стил

"Днес повече от всякога реалната власт е в парламента"

Offnews Последна промяна на 07 ноември 2014 в 09:48 15084 22

Радан Кънев

Днес повече от всякога реалната власт е в парламента. Днес ние ще дадем властта на втория кабинет "Борисов", аз ще гласувам за него. Бих благодарил на г-н Бойко Борисов за променения стил на ГЕРБ. Надявам се да остане такъв и след това.

Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев. 

В изявлението си пред депутатите той каза, че компромисите за съставянето на стабилно правителство ще струват скъпо на политиците. 

"Пред нас е резултатът на компромиса. От успеха ни да сформираме стабилно мнозинство полза ще има всеки българин и това е честното политическо решение, от което губят партиите и печелят гражданите. Аз лично ще наруша пряко предизборно обещание", обясни Кънев.

Той посочи областите, в които Реформаторите ще положат усилия за реформи - здравеопазването, образованието, правосъдието, администрацията, където "България ще има реформаторски настроени министри и екипи". От тези области като най-важна той открои реформата в съдебната система.

"Това е компромисът, който няма да направим", каза Кънев и посочи, че промените в правосъдието означават и промяна в политическата система и прерязване на връзката на властта с мафията.

"И не казвайте на партньорите, че това правителство ще отдели България от Европа. Това правителство, в което БСП и ДПС не са фактор не отдалечава България от Европа. Нашите съграждани с друг етнос и вяра ще бъдат интегрирани във властта повече, защото ще е без монополисти и посредници", каза Кънев. 

"Обещанието ни да извадим БСП и ДПС от изпълнителната власт е всичко друго, но не и антиполитика. Ще запазим духа на разбирателство, ще търсим всеки глас за всяко решение, което смятаме, че е в интерес на българските граждани, но няма да отстъпим нито на сантиметър от правосъдието. Няма да отстъпим, защото Европа свършва там, където отстъпва върховенството на закона, където свършва властта на мафията", каза още Кънев.

Той каза още, че вече е видял "достатъчно зачервени и самодоволни физиономии сред нас". "Нашата власт може да е много за кратко, ако е за нашите привилегии", предупреди Кънев.

Към Борисов и кандидатите за министри той обеща да отправи музикален поздрав с песен на Стинг. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.11 2014 в 22:45

Някой пак е налял много пари за платени тролове! Като гледам многото плюсове, които са нацъкани на коментари ПОДКРЕПЯЩИ БОЙКО БОРИСОВ... Нямам думи... Няма спасение за България!

07.11 2014 в 22:03

Каза и още нещо, което ОФФ са спестили. Кънев се извини на Борисов за нещата, които е писал и говорил за него и ГЕРБ досега. Каза, че чак сега си дава сметка, колко лесно е да киснеш във фейса и да постваш критики срещу този и онзи и колко е трудно реално да управляваш. Поздрави Борисов за промяната на политическия климат и дух на толерантност и диалогичност. Тези думи, правят чест на Кънев и са една достойна илюстрация на предупреждението, което Борисов отправи към РБ - мислете какво говорите, защото е много тежко да лижеш там където си плюл.

07.11 2014 в 18:17

"Радан Кънев: Реакциите срещу гей-парада доказват нуждата от него

Днес, 40 години по-късно, чичо ми Алберт Моис Кордова и неговият партньор Шимон все още са заедно. 40 години съвместен живот, научна работа (и двамата са университетски професори), политически борби, надежди за мир (попарени от фанатизъм и тероризъм), провалени бизнес начинания и успешни кариери, здраве и болест, бедност и охолство, дълги години на борба с едничка цел - да не криеш любовта си в едно консервативно общество... Една възрастна двойка в заника на бурен, но щастлив живот."

07.11 2014 в 17:54

Кънев е един голям еврейски г.з!
Ще бъдем управлявани от:

ГРАЖДАНИ ЗА ЕЖЕДНЕВНО РАЗ­ГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ (ГЕРБ)

ДЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК (РБ)

ПАРИЧНИЯ ФОНД

АЙДЕ БОЙКО НА ВЛАСТ (АБВ)

Един от уж най-големите проти­вници на Борисов – Националният фронт за спасение на Бойко, парти­ята на СКАТ, пристана на ГЕРБ. След широко тиражираните в медиите от тях „големи” различия с ГЕРБ из­веднъж всичко се забрави и си паснаха идеално.

От самото създаване на фронта за спасение на Бойко на Валери Симео­нов-Балевски АТАКА доказва, че това е ГМО проект, който цели да върне ГЕРБ на власт. Точно това и стана. След неуспешния опит на ГЕРБ през 2013 г. да вкара в Народното събрание РЗС и НФСБ сега това вече е факт, отплатен с парламентарна подкре­па. За да няма издънки, този път към СКАТ „пришиха” и МВРО.

Другата „люспа” беше откъсната от БСП. Уж лявата партия на Георги Първанов също се „залюби” с Борисов и Реформаторския блок. Незнайно как „социална” политическа формация ще „съжителства” с десни съседи, но как­во ли не правят хората за обещаното министерско кресло.

Следващите участници – Рефор­маторският блок, по-известен като „деформаторски”, унищожителите на България. В него бяха събрани про­тежетата на Костов – убиеца на бъл­гарската индустрия, Меглена Кунева – Пръмова – жената, която погреба АЕЦ „Козлодуй” и подчиненият на турския президент Корман Исмаилов.

„Патриотичната” линия, неоосма­ниският модел, социалната политика и евроатлантическата ориентация някак си успяха да постигнат необяс­нима симбиоза помежду си и да пре­раснат в унищожителна за държава­та и народа управленска сила.

07.11 2014 в 16:33

Рамадан не издържа на напрежението и лъсна какъв е отвътре - едно обикновено провинциално дебилче, попаднало случайно в голямата политика.

07.11 2014 в 15:03

Г-н Кънев, опичайте си акъла и давайте напред. Действайте този кабинет силни и обединени за доброто на българския народ, че и вас ви гледаме.

07.11 2014 в 14:32

Променен стил на Борисов - щото ти и кифлата на Лукарски сте у властта. А и червената Кунева нали вече е вице. Пеевски може да продължи срещите си с Горанов.

Гнус ме е от вас.