Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Цонко Цонев: Как за няколко дни задълженията на Каварна скочиха толкова?

Владимир Йончев 13 ноември 2015 в 16:40 19358 8

Цонко Цонев
Цонко Цонев пред паметника на Дио с барабаниста на DIO и AC/DC Саймън Райт във времето, когато Каварна беше Столица на рока

Когато аз предадох поста, задълженията бяха с 200 000 лева по-малко. Как за няколко дни са нараснали от 500 на 700 хиляди лева - не знам, коментира пред OFFNews доскорошният кмет на Каварна Цонко Цонев.

Редакцията потърси кметъла на Столицата на рока във връзка с обясненията на сегашната кметица Нина Ставрева, че отказва концерта на Йорн Ланде на Нова година, защото гражданите искали да се смени стила на музиката и защото общината имала задължения за 700 хил. лв.

Община Каварна има да получава 1 500 000 лева от НАП за ДДС за водния цикъл, който се изпълняваше през 2007-2013 година. Когато някой казва какви са задълженията, трябва да каже и какви са приходите, които се очакват. А те са над два пъти повече от задълженията и не е коректно да се казва само едната цифра, а да се премълчава другата.

Бюджетът на община Каварна е 13 млн. лева и е нормално в един момент да има неразплатени задължения и непостъпили приходи, важното е приходите да са повече от задълженията, каза още Цонев.

Когато някой не иска да свърши нещо, винаги ще си намери оправдания, коментира Цонев изявленията на новото ръководство на вече бившата Столица на рока.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews