Цял ден депутатите нищиха далаверите около оградата с Турция

OFFNews 02 април 2014 в 12:25 1249 0

Народно събрание

Снимка БГНЕС

Пореден спор около строежа на оградата по границата с Турция се разрази днес в пленарна зала заради предложението на ГЕРБ да бъде създадена парламентарна комисия по темата.

От ГЕРБ са категорични, че при изграждането на съоръжението има "далавера".

"Просто е смешно, да не кажа жалко. По какъв начин бе избрана фирмата на г-н Александър Минчев да направи доставяне на материали за над 3 млн. лева ? По какъв начин се взе решение МВР да проектира и да даде една цена, а МО да изпълни проекта и да се окаже, че той е два пъти по-скъп?", попита от трибуната депутатът на ГЕРБ Красимир Ципов.

Янко Янков от ДПС възрази, че договорът с въпросната фирма е публикуван на сайта за обществени поръчки и подчерта, че ако някой е искал да прави злоупотреби, е щял да ги скрие, а не да ги прави публични.

На изслушването присъстваше и военният министър Ангел Найденов. Той подчерта, че проектантът не е изчислил съоръжението на 5 млн. лв. а на 7,364 млн.. лв. и то без ДДС.

Той обвини ГЕРБ, че създават "нездрава атмосфера около армията и министерството, прикривайки се зад фалшива загриженост".

В крайна сметка, предложението за създаване на комисия дори не бе гласувано.

"Ако през това време на дебата 240 души се бяхме вдигнали сигурно поне 2-3 км от оградата щяха да са готови. Не стават само с думи тези неща", заключи председателят на парламента Михаил Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови