Орешарски поиска по-ниски цени за оградата по границата с Турция

OFFNews Последна промяна на 12 март 2014 в 23:15 4264 2

Премиерът Пламен Орешарски утвърди Доклада на Комисията относно преградното съоръжение на българо-турската граница, но има три препоръки към него.

Първата от тях е за отстраняването на допуснатите пропуски и нарушения в изграждането на стената и е адресирана до министъра на вътрешните работи, министърa на отбраната, директорa на Главна дирекция „Гранична полиция“-МВР и командирa на Сухопътни войски.

Втората препоръка е насочена към разходите, предвидени за втория етап на операция „Съвместни усилия“.

Тя гласи, че цялата сума от 1 540 894, 00 лв. трябва да се заплати от бюджета на Министерство на отбраната.

Последната препоръка на Орешарски цели да намали разходите по изграждане на съоръжението.

Министър-председателят се обръща към Министерството на отбраната с призив то да прецени възможността за промяна на договорените цени по сключените договори за доставка на материали. 

Докладът е изпратен до вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев и до министъра на отбраната Ангел Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2014 в 09:24

Да де, то това ни е най-големия проблем в България - оградата!

13.03 2014 в 08:19

Когато се вдигна скандалът (вероятно поради изтекла информация от някой прецакан), министърът каза, че нямало нарушения, и сметната стойност е 3 млн и нещо. Сега "да се отстранят нарушенията" и стойността вече е 1 540 894, 00 лв., щото "Последната препоръка на Орешарски цели да намали разходите по изграждане на съоръжението". Айде бе! С думи прости орешарко казва на винаги гладните чиновници: Изловиха ни, момчета, кротувайте сега и отпишете оградата. Ще лапаме от другаде!