Цацаров: Няма да подам оставка

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2015 в 08:29 6750 26

Няма да си подам оставката. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в интервю за bTV. 

Така той коментира предстоящият протест пред Съдебната палата в София, на който ще бъде поискана оставката му. Повод за протеста е скоростното самосезиране на прокуратурата по публикация на в. "Труд", след която започна проверка в Министерството на правосъдието. 

В акция на "Протестна мрежа" късно снощи палатата беше осветена от надпис "Оставка"

“Право на всеки е да протестира, да иска оставки, да се аргументира. Живеем в свободна държава. Моят план е да работя добре и така, както намирам за правилно. За мен е правилно да проведа работния си ден като изпълня задълженията си за деня. Преценката дали да бъде подадена оставката и дали главния прокурор да се подаде на натиск нека бъде моя”, заяви Цацаров. Той посочи, че има достатъчно ангажименти, за да се появи на протеста срещу него. Цацаров обясни, че същите хора са протестирали, когато е започнала проверка на "Протестна мрежа" по сигнал на медия.

„Тогава протестът беше същият”, поясни главният прокурор.

Цацаров заяви, че няма да отиде при протестиращите, за да чуе техните аргументи.

"Ако тези хора смятам, че начинът по който могат да осъществят гражданската си реализация е пред Съдебната палата и искат оставката ми, в това няма нищо лошо. Имам достатъчно ангажименти, за да се появя на протест и оставка не се постига по този начин и тя няма да бъде постигната", добави той.

Той коментира и проверката на прокуратурата в Министерството на правосъдието.

„Ако някой счита, че проверката срещу Министерство на правосъдието е насочено срещу усилието на Христо Иванов в качеството му на министър се лъже. С министър Иванов сме си казали съвсем ясно и това, което всеки приема в отсрещния събеседник. Съвсем ясно сме си казали кой какво приема от идеите на другия и какво не”, подчерта главният прокурор.

Той добави, че за последно среща между него и правосъдния министър е имало по време на обсъждането на промените в Конституцията във връзка със съдебната реформа.

Цацаров отново заяви, че няма да търси автора на статията в "Труд", защото не е важен кой я пише, а какво пише. "Може авторът да е фалшив, но изданието не е фалшиво. Това е вестник, които излиза с името си", коментира той. 

Припомняме, че вчера стана ясно, че човекът, който седи зад името на  Калоян Стоев, с което е подписана публикацията, е главният редактор на вестника Петьо Блъсков.

Главният прокурор коментира и ситуацията с Корпоративна търговска банка. Ако КТБ беше в перфектно състояние, щеше ли на определени вложители да дава кредити с лихва 9,8 процента. Разрушава се нещо здраво. Някой оспорва ли, че това е била любимата банка на всяка власт", попита Цацаров. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.07 2015 в 16:46

@1234

Това е висша форма на демагогия. :) .. Дали е имало пияни протестиращи? Да
Дали е имало селяци сред тях? Да.
Но дали са прави, за това което искат? Да :)

Ти и ти си един майстор оратор. По-добре се хвани да миеш нещо. Сигурно повече ще те бива.

14.07 2015 в 12:54

нека въпросът с оставката на главния прокурор не подменя далеч по-важната тема, че е необходима системна промяна. Постигнете я, чак тогава идва ред на кадровите решения. Слушайте "чесън" ако искате да стигнете далеч.

14.07 2015 в 12:45

мъж, ми явно не му се яде такава- на красив и умен протестър.
http://www.mignews.info/wp-content/uploads/2013/09/Oligorfen-655x970.jpg

14.07 2015 в 12:13

Тос думус май не си пие хапчетата. Нямало да подава .. а чурка яде ли му се?

14.07 2015 в 11:19

докато ги има на терена Цацаров, Делян Пеевски, майка му,Доган,Данчо Ментата- то България я НЯМА!

14.07 2015 в 11:07

Деле(и)л задник трудно се отмества, особено когато e потънал в лайна.

14.07 2015 в 11:01

добре, да не подава. Но да се примири с факта, че реформата се прави от изпълнителната власт, тя и законодателната са отговорни за нея. Да си спести съветите и и да престане за пречи. Вярно ще позагуби малко от властта си, но това не е негова работа. Задължението му е да изпълнява решенията на изпълнителната власт, одобрени от НС. но май именно в НС и по специално в ДПС и АБВ са му надеждите да не мине реформата, която лично ограничава стола на който е разположил мащабното си ду.....

14.07 2015 в 10:46

Току що един, виждайки снимката, изказа мнение, че човекът на нея е почервенял от лъжи, а освен това има смущения в отделителната система. Учен човек, разбира ги работите и не почервенява като говори.

14.07 2015 в 10:44

Ще я подадеш, а на бас?

14.07 2015 в 10:19

Прокуратурата се вмирисва откъм цацата