Цацаров няма да търси #КОЙ писа срещу министерството на Христо Иванов

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2015 в 14:27 4243 8

Главният прокурор Сотир Цацаров не възнамерява да вика на разпит автора на публикацията във вестник "Труд", заради която прокуратурата се самосезира и разпореди проверка в Министерство на правосъдието. 

"Да снемаме обяснения от автора?! На вас снемаме ли ви обяснения, като правите разни публикации?", така обвинител № 1 отговори на въпрос на журналисти дали ще се разпитва авторът Калоян Стоев.

Има и подозрения, че Калоян Стоев е псевдоним, а не истинското име на автора. 

-Ако не съществува такъв автор, какво правим?

попита журналист главния прокурор.

- Ако фактите са верни, какво правим - образуваме досъдебно производство. Ако са неверни, какво правим - отказваме да образуваме досъдебно производство. Не мога да ви разбера защо ви е толкова интересна една рутинна проверка,

отговори обвинител № 1. 

Цацаров е категоричен, че проверката не е срещу министъра, а засяга длъжностни лица във ведомството. "Не я свързвайте с министъра, нито с идеята му за съдебна реформа. Реформата не може да бъде спирана с една проверка и това не е целта", допълни той.

Цацаров бе категоричен, че това не е нито първата, нито ще бъде последната проверка, правена по сигнал от пресата. 

Припомняме, че въпросната статия, която стана повод за самосезирането на прокуратурата, е озаглавена „Корупция в министерството на правосъдието“

В хода на проверката ще бъдат проверени описаните в статията на вестник „Труд“ данни, касаещи договора между Министерство на правосъдието и „ПроАрм” ЕООД за „Абонаментно сервизно обслужване и профилактика на климатизатори”. Ще бъдат изискани всички документи по този договор и снети писмени обяснения от съответните длъжностни лица относно избора на изпълнител и проведената процедура.

Проверка на сайта на "Труд" показва, че Калоян Стоев има само 5 материала, като четири от тях са свързани с правосъдния министър Христо Иванов, министерство на правосъдието и съдебната реформа. Авторът няма снимка. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.07 2015 в 11:59

За Цацата оставка а за написалият статията Мишок.....????

09.07 2015 в 20:05

cocascola казал си го много добре и ти пожелавам да станеш инспектор и да ги вкараш в затвора всички!
Оставка Цаца

09.07 2015 в 18:03

Как да турси "КОЙ" като ще намери "ТОЙ"

09.07 2015 в 17:13

О С Т А В К А цацаров!!!

09.07 2015 в 16:07

Мафията отвръща на удара!

09.07 2015 в 15:13

ДО ЦАЦАРОВ !!!
ОС-ТАВ-КА ! ОС- ТАВ- КА !

09.07 2015 в 14:50

#Оставка, Цацаров!

09.07 2015 в 14:47

За поведен път се убеждавам за какви риби ни взимат т.нар. задкулисие. С погнуса чета изказванията на Цацаров. Ами много ясно,че атакувате министъра - що за съвпадение би могло да е това. На фона на колосалните злоупотреби във всички министерства години наред вие намерихте по време на съд. реформа проблеми точно в МП. Че и не ги интересувало кой е автора - точно това дистанциране буди много подозрения за скалъпване. Да не говорим за смешните суми по договора - 20,30,50 хил. лева. Няма да мине номера и реформа ще има ! Аз като дипломиран юрист имигрирах и специализирам в чужбина точно заради тази съдииска прослойка която се дърпа вмомента да бъде реформирана. Мечтая да съм инспектор и да ги разследвам точно тези които сега работят като съдии и прокурори. Гнус ме беше и от преподавателите ми, голяма част от които са наясно с повечето схеми в правораздаването. Дори и да не участват, тяхното пасивно отношение крепи тази мафиотска структура наречена правораздавателна система. А Христо Иванов като гледам точно кой го критикува все повече ми се издига в очите.