Царят: Слава Богу, днес военен преврат е невъзможен

OFFNews 04 януари 2015 в 21:32 8638 24

Снимка: kingsimeon.bg

„Има моменти, когато ми беше много, много тежко като премиер. И си мислех, колкото и да е тежко, например на баща ми или на цар Фердинанд е имало допълнително бреме, ако щете, което бяха вероятността и опасността от военен преврат или например нашествие и нахлуване от съседни войски. Което, слава Богу, в ден днешен вече изобщо е извън всякаква възможност и вероятност, заяви пред агенция „Фокус“ Симеон Сакскобургготски.

Ако погледнем обективно на политическата карта, ще разберем защо и Европа, и Русия са ни еднакво близки, каза още Сакскобургготски.

„Ако погледнем действителността и ще разберем защо и двете – и Европа, и Русия са ни еднакво близки, интересни“, отбеляза той.

Сакскобургготски е на мнение, че не трябва да се ограничаваме, а да гледаме и отвъд океана на Запад - защото може да търсим и там наши, главно икономически интереси или пък още по-далеч - в Далечния Изток.

Сред всички тези контакти най-важното е да намерим българските икономически интереси, категоричен е бившият премиер.

Той отбеляза, че "за жалост имаме донякъде тенденцията да залитаме от една крайност към другата, без да останем в средата."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!