На Симеон Сакскобургготски му прилоша по време на литургия

Ивайло Анев 14 декември 2014 в 19:01 4468 14

Симеон Сакскобургготски

На Симеон Сакскобургготски му прилоша по време на празнична служба в Горноводенския манастир „Свети Свети Кирик и Юлита”.

Бившият министър-председател бе изведен от препълнения храм в обкръжението на пловдивски депутати и директора на пловдивската полиция, предаде Фокус.

Оказана му бе медицинска помощ от екип на Спешна помощ, който бе в манастира, където са се събрали хиляди миряни. Бившият премиер бе отведен в покоите на манастира, за да се съвземе.

Инцидентът се случи веднага след думите от словото на митрополит Николай:

"Тук е негово величество царят на българите Симеон Втори. Вашето присъствие е знак, че симфонията между църквата и държавата е жива. Когато царят на българите е тук, това означава, че и държавата присъства. Вие направихте много за Българската православна църква и с присъствието си давате пример на всички останали, които в момента са натоварени с отговорността да управляват българския народ. Уверявам ви, Ваше величество, че църквата разбира статута на царя. Вие също го разбирате за разлика от други. И ние непрекъснато се молим за вас".

Архиерейската света литургия бе отслужена в присъствието на патриарх Неофит от пловдивския митрополит Николай, а след това двамата заедно отслужиха молебен.

След кратка почивка, Симеон Сакскобургготски се възстанови напълно и седна заедно с останалите гости на празничната трапеза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!