Цачева призова Бинев сам да си ходи. Ако не иска, ПФ да го оттегли

OFFNews Последна промяна на 06 декември 2014 в 13:45 4502 12

Цецка Цачева

След като изборът на Слави Бинев за председател на комисията по култура и медии среща такъв категоричен отпор, би трябвало да бъде преосмислен. Механизмите за това не са много - единият субект е самият председател на комисията по култура и медии да оттегли председателската си роля в тази комисия, другият субект е парламентарната група, която го е излъчила да стори това.

Това заяви в интервю за радио К2 председателят на парламента Цецка Цачева. Тя каза, че Слави Бинев е поискал лична среща с нея и тази среща ще се състои в понеделник - след края на извънредното заседание за обсъждане на първото четене на бюджет 2015.

Председателят на парламента заяви, че една част от представителите на творческата интелигенция, която протестира срещу председателя на комисията по култура и медии, не е запозната в детайли с работата на една такава комисия.

Защото, според Цачева, работата на комисията е освен в контролните функции, които има - да изслуша министър, председател на СЕМ, е по-скоро в законодателната част: да дава мнения и становища, а "това не се формира еднолично от страна на председателя или ръководството, това се формира от мнозинството народни представители в комисията."

Цачева определи като знакови отсъствията на самия министър на културата и представителите на обществените медии от заседанието на комисията по култура и медии: „Ако г-н Бинев не разчита тези знаци, бих била много учудена как очаква да работи. Силово ли ще работи в една демократична институция, спрямо тези културни институции, с които той е длъжен по правилник да бъде в много тесни взаимоотношения?"

Ако трябва да се протестира срещу конкретна личност, то протестът не трябва да бъде към момента, в който е избран за народен представител, а тогава, когато политическата сила го е издигнала, включила в съответна листа и то на място, от което има очакване, че той като естествен ход от изборите, и резултат, ще бъде народен представител. Тогава е мястото за реакцията на обществото. Тогава, когато един кандидат на партия или коалиция е избран за народен представител, това означава, че зад него има определен брой български граждани, избиратели и като такъв той има правото да бъде член на колективния орган на Народното събрание, твърди председателят на НС.

Тя същевременно твърди, че министърът на културата е доказан творец от гилдията на творците: "Вежди Рашидов не е човек, който идва от външна среда, от друго поприще, от друга секторна политика."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.12 2014 в 22:25

Що не призове и останалите комисари в тази комисия да си ходят.Кои са те?Кажете им имената.

06.12 2014 в 18:35

Защо да се оттегли човекът, я вижте какво обещава - да счупи зъбките на злоупотребяващите с държавните пари в медиите на бюджета издръжка. Някой да има нещо против това да се разбере? Само това да свърши като председател и ще влезе в историята. Или на някои това вече не им харесва.
А иначе с какво СБ е по-лош от Чуколов например. А министър-председателя да не би да не е мутра. Защо бе, цецке, нямаш проблем с мутрата ББ, а със СБ имаш?

06.12 2014 в 16:01

Писна ми от опорната точка на рубладжиите и копейкаджиите, сменете малко плочата (ако можете).

06.12 2014 в 15:27

A Радан Кунев какво казва?
А Меглена Кънева?

06.12 2014 в 15:21

А ти кога ще си ходиш заедно с Б.Б. Ц.Ц. Д.П.(10) Мултака Лукчо и Куку

06.12 2014 в 14:58

А всъщност основния въпрос тук е цачева кой ще я оттегли

06.12 2014 в 14:54


Ами Волен излезе тарикат и не се върза на МУТРАФОНИЯ коалишън, ако Бинев е тарикат нека го последва, за да видим с КАКВО друго ще пробват да отклоняват вниманието на народа, защото когато в стомаха ти е вакум, културата и Бинев кучета ги яли!!

Важното е да се отклонява вниманието от БОКО ХАРЕМ, 99% от “СВОБОДНИТЕ“ медии вече се надпреварват в тази посока:((((((

Ето днес целият Боко Харем се изреди при официоза К2 на И.Бенофска–Водещата Мутренска ЛИЗАЧКА да и честитят светлия празник:)))

Бравос на Бенофска, дано скоро я сполети участта на другата Колтуклоева за която вече стана ясно ЗАЩО и как венцехвалеше Бочко:)))))

И НАКРАЯ ФОТОШОПА Е БЕЗПОМОЩЕН ПРИ ЦЕЦИ:))))))

06.12 2014 в 14:38

Срещу Вежди Рашидов протестират същите тези хора, които протестират и срещу Бинев, а мултака най-нагло каза, че щом хората на изкуството протестират срещу Бинев е трябвало да се оттегли.

06.12 2014 в 14:26

Щом партийната секретарка на БКП др.Цецка "призовава" - спукана му е работата на Бинев.
Долу Бинев! Слава на БКП!....и на ГЕРБ!

06.12 2014 в 14:17

Долу Свини Бинев !!!
ДЗП!