Албена Колева: Защо направо не закриете Народния театър?

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2014 в 22:04 13506 10

Ако беше жив баща ми - Тодор Колев, щеше да бъде много по-жесток в изказванията си за това, което се случва с българската култура днес. Ами да ни закрият, бе, да ни закрият! Защо направо не ни и убият! Това заяви актрисата Албена Колева пред "Панорама" на БНТ. Тя е дъщеря на великия български актьор Тодор Колев.

Албена Колева коментира недоволството на българската културна общност, която е срещу  Вежди Рашидов и Слави Бинев. Конкретно за Бинев тя заяви - "Всяко негово изречение започва с Аз, аз, аз... Говори само за пари. Как така ще продава културата? За културата се дава принос, тя не е нещо от което трябва да се печели."

Бинев ли е, Гинев ли е, Динев ли е, аз не го знам. А щом не го знам, значи няма нищо общо с културата. Така ще ни назначат и Бат' Сали".

Дали има или няма "Южен поток", няма никакво значение. Той няма да се отрази на нашия живот. Просто едни 10 души ще загъбят едни пари. Но пак ще бъдат на яхтите си през лятото. А културата засяга всички, всеки ден се докосва до всеки един човек. Затова се надявам най-сетне народът да застане зад интелигенцията си.

И продължи - Ако баща ми беше жив, щеше да е казал още по-жестоки думи, може би някои неща щеше да е изпял по начин, по който едни щяха да се смеят, други да плачат. Той си отиде омерзен, не само защото взимаше много мизерна пенсия. Той никога не поставяше в изречението на първо място "Аз". Такъв тип управляващи не заслужават хора като Тодор Колев и като Сашо Морфов. Надявам се народът да ни подкрепи", завърши Албена Колева. Тя е част от трупата на Народния театър, която днес подаде оставка в знак на протест срещу назначението на Слави Бинев. най-острите думи срещу Бинев бяха именно на режисьора Александър Морфов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.12 2014 в 20:26

ЧАЛГА ЧАЛГА ЧАЛГА БИНЕВ ПЕЕВСКИ ЧАЛГА.....ТОВА ИСКАМЕ....

06.12 2014 в 14:03

Кои са останалите "комисари" в тази комисия и не си ли заслужава и тях да прикачите към Бинев.А иначе за Борисов и Рашидов може,за Бинев -не.

06.12 2014 в 13:16

Празен театър е лошо, театър пълен с Борянки -- безпредметно.

06.12 2014 в 12:40

O-o-o-o, вие още нищо не сте видели! По ултиматум от Патриотарстващата фронтова ЧшаеШукариеТВСкат Боко ще назначава чалга-мутрата Пешо Харлампиев за зам.областен на София и бюджетно добре охранения гробар-фатмак Иво Антонов за зам.военен министър!

06.12 2014 в 12:35

ако Народния театър не може да напълни салона на всяко представление, значи не е нито народен, нито пръв и водещ между всички. Ако той не може да спечели от билети при тези цени които имат-!!!!!- значи зле се управлява и да си изгонят ръководството.

06.12 2014 в 07:09

Професор Балкански,има ли публикация и събитие за което нямаш коментар? Коѝ си, на кои бог се кланиш и кой ти плаща?

05.12 2014 в 23:26

Еми не знам. Фюрерът поне е бил почитател на Вагнер, ходел е редовно за откриване Вагнеровия фестивал в Байройт, за премиерата на "Пръстена на Нибелунгите", подкрепял е изкуството и културата и т.н.

Сега тука премиерът почитател на чалга, председателя на Комисията по култура - бивш съдържател на най-големият чалга-вертеп?!

Омерзен съм бе.

05.12 2014 в 22:52

Много си глупав професоре, обвит както винаги в тъпи мисли. Комунизмът показа на хората що за стока е. Отивай си при Путин. Тук е България и ще се борим винаги срещу тъпири, като теб. Дразня се като обиждам някой, но просто ти си неспасяем случай.

05.12 2014 в 22:32

Вярно, че няколко известни имена от творческата гилдия се обадиха, но като цяло оттам има едно ГЛУХО МЪЛЧАНИЕ и ОСЛУШВАНЕ.

Когато сваляха правителството на Орешарски, ореваха орталъка, вдигаха шум до Бога, малките карагьозчийчета от НАТФИЗ всеки ден блокираха движението по "Раковска", имаше гологърди грозници, бели рояли пред МС, и т.н..

Сега представлението доста КАМЕРНО, повече прилича на МОНОСПОКТАКЪЛ. Явно политкомисарите на Бочко активно работят протеста да не се разраства сед културтергерите. накрая ще ги принудят да преглътнат Славчо, или дори той да си подаде оставка, големият проблем с ПРОСТОТИЯТА НА ТИКВОЧЕВ си остава.

05.12 2014 в 22:31

Закривайте го така или иначе народа ни вече е промит и от чалгата разбит. Само блеят по протести и се излагат.