Цачева: Наесен може да се гласува на два референдума

OFFNews 13 май 2016 в 08:56 4868 12

В деня, в който ще се проведат президентските избори тази година, може да има цели два референдума. Това коментира в ефира на Нова телевизия председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

Едното допитване до народа ще бъде по въпросите, поставени от „Шоуто на Слави”. За другото – на бизнесмена Веселин Марешки, ще се вземе решение, след като ГРАО удостовери, че е събран необходимия брой подписи на граждани.

„Винаги сме били „за” това да се питат българските граждани”, коментира Цачева.

Във връзка с един от въпросите във вече одобрения референдум – за намаляване броя на депутатите наполовина, Цачева заяви, че и при 120-има души в пленарна зала, пак ще има „недостатъчно активни”.

Председателят на НС коментира и трусовете в управляващата коалиция, предизвикани от излизането на АБВ от властта.

„Смятам, че това е решението, взето много по-рано. И то под условие, което е било резултатът от последния Конгрес на БСП”, каза Цачева.

Тя се обяви „за” обединение вдясно и призова за „загърбване на тясно партийните интереси”.

На въпроса на Виктор Николаев: „Ще приемете ли евентуална кандидатура от ГЕРБ за президентските избори?”, Цачева отговори с „Не се шегувайте!”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

12

Red or Dead

13.05 2016 в 15:08

Апропо, забравих САМО да спомена, че долния коментар не съдържа никакво насилие и не крие никакъв сексуален подтекст, а само преклонение и възхита към определени цветни видове и съдържа определени поетични похвати.....уточнението е с цел да не остане и капчица съмнение в нашите намерения....та вижте само ИНТЕЛЕКТЪТ който извира от всяка фибра на лицето от снимката...

63994

11

Red or Dead

13.05 2016 в 15:02

Ох, какие же ДЕБИЛИ, значи новия сценарий е да разводним Реферндума....с още един:))))))ЦЪФНАЛ герП в целия им блясък и красота.:)))))))

Алооооо...ТРАВЕРСА.....ама матрЯла може да се окаже, не чак толкова тъп, земете да спретнете поне десетина референдума та да ошашавите матрЯла сигурно.......

ГЬОСТЕРИЦАТА, това е....РЕФЕРЕНДУМА който ви чака....ЕДИНСТВЕНИЯТ от който ще ви се завие свят.....и от цъфнал герП ще ми станете....попикано мушкато....

18551

7

Нострадамус

13.05 2016 в 11:37

Както некадърно управлявате на есен може да се гласува освен на два референдума, за президент и за нов парламент и премиер!

12488

5

pironaga

13.05 2016 в 10:18

Хаоса ще е пълен. До сега, ако се плащаше да гласуваш за някой идиот, сега статуквото ще плаща луди пари да не се гласува на референдумите.

Тъжно седларов, тъжно...........