Сценарист на Слави към депутатите: Не сте над народа, не сте богове. Спазвайте закона!

Симона Костадинова 12 май 2016 в 10:21 28652 12

Народен представител означава представляващ народа. Вие не сте над народа. Вие не сте богове, вие не сте императори. Вие трябва да спазите закона.

С тези думи сценаристът в "Шоуто на Слави" Тошко Йорданов се обърна към депутатите от парламентарната трибуна. Той бе допуснат в пленарна зала, за да защити инициативата на предаването за провеждане на национален референдум.

Депутати няколко пъти реагираха на думите му с нервни възгласи. На поредните викове Йорданов отговори: "Аз не съм депутат, мога да говоря, в известна степен, каквото си искам", след което председателстващата парламента Цецка Цачева му направи забележка, че все пак трябва да спазва правилата за поведение в пленарната зала.

Сценаристът призова депутатите да проявят "достатъчно разум и политическа отговорност" да спазят закона, като допуснат всички въпроси за националното допитване, предложени от предаването. В противен случай, ако законодателния орган покаже, че може да потъпква законите, които приема, това ще означава, че всеки български гражданин може да прави каквото си иска.

Йорданов уточни, че не говори на народните представители от ДПС и ДОСТ, защото в очите на българското общество те са загубили имиджа на българска партия и са по-скоро корпоративна организация.

"Това Народно събрание е преди исторически момент. Не знам дали го осъзнавате. Вие за първи път можете да докажете, че сте Народно събрание, което означава представители на хората. Можете да докажете, че представлявате хората, като се съобразите с искането на българските граждани и спазите закона, който вие сте гласували. Искам само да ви напомня, че Народното събрание не може да маха въпроси, инициирани от гражданите. Може само да ги редактира", каза още той.

Йорданов подчерта, че е бил втрещен от решението на правната комисия да не подкрепи въпроса за електронното гласуване.

"Въпросът за електронното гласуване беше приет, но той може да бъде зададен на референдум, защото мина през национално допитване, чиито решения не са валидни - не събра необходимия брой граждани. Според закона, който вие сте приели, същият въпрос може да бъде зададен веднага на следващ референдум", обясни сценаристът.

Той подчерта, че референдумът не е иницииран от президентът или партия, а е желание на "голяма част от българските граждани". 

По думите му много от невалидните подписи са заради грешки или страх, "защото голяма част от българите се страхуват да впишат данните си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12278

12

pencotk

13.05 2016 в 08:05

Бреей, Слави Бареков - премиер!

12129

11

lubomirsb

12.05 2016 в 12:48

Направо е смешно колко е трудно да се пусне референдум. Ще ме извинявате ама тези горе прекалено дълго време не гледат какво се случва под тях. Корупцията в държавата ни напира като раздрусано шампанско, а господарите имат материал да снимат до 2100-та година !
В парламента са прекалено много и прекалено неефективни. Отделно народът изпростява с бързи темпове и от това се възползват организации като ДПС и ДОСТ. Самият факт че съществуват, и че имат толкова голям дял в парламента е позор за България ! Ние като българи можем много добре да живеем с турци и роми ! Такива партии обаче правят това много трудно и насаждат омраза. А кой ги спонсорира. Или кои ?

И какво сте тръгнали тука да ми говорите за чалга и Слави? Дайте нищо да не правим пък ... те нещата сами ще се оправят.
Я СЕ СТЕГНЕТЕ МАЛКО :)

63994

10

Red or Dead

12.05 2016 в 12:37

“““.....Напира следващия модел Бареков.“““

Така е, друго си е сегашният ВТАСАЛ БОСТАН.....и особено Бочку Бонапарт фром БанкиА....финес...култура...ИЗКАЗ...можеш и сам да продължиш.....ДА ЛИ...

17439

8

мнение от IP

12.05 2016 в 12:13

Ние нямаме да решаваме обичаме ли чалга и гледаме ли Слави Трифонов. Имаме да отговаряме с "да" или "не" на шест въпроса. Тъжното е, че трябва със зор да си поискаме това право. Има още един въпрос, по който искам да може да отговорим. "Подкрепяте ли изборите да не са легитимни, ако гласуват по-малко от 50% от имащите право на глас, или (по новия изборен кодекс - ако повече от 50% са гласували "не подкрпям никого")?

16008

7

Nik68

12.05 2016 в 11:39

Посочете ми нещо с което се е хванал Слави и го е докарал до край. От тази гледна точка съм скептик. Относно сценаристите му - слаба работа - счечовете на артистите започват с "аз съм ...". За какво сценарно майсторство при пресъздаване на образ да говорим нататък. Да ненапомням текстове на песни и т.н.

12881

6

Иван55

12.05 2016 в 11:30

"От друга страна всяка благородна инициатива произлизаща от Слави ме кара да бъда особено мнителен! Шантава работа..."

Като те питат дали искаш задължително гласуване си казваш мнението. Като/ако те питат искаш ли Слави за Президент - пак си казваш мнението. Не е като да те питат за АЕЦ Белене. А дали е хубаво да ни питат - ами хубаво е.

12884

4

Nimart

12.05 2016 в 10:57

Намирисва на чалга...