Танева уволнява шефа на горското в Шумен заради партито в деня на траур

OFFNews 13 декември 2016 в 09:25 6578 1

Танева уволнява шефа на горското в Шумен заради партито в деня на траур

Директорът на Регионална дирекция по горите (РДГ) - Шумен инж. Емил Гелов ще бъде освободен, след като стана ясно, че в деня на национален траур е проведен семинар с празнична вечеря и парти след това. Пред bTV министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева обяви, че ще поиска оставката на Гелов.  

„Аз съм в Брюксел на Съвет на министрите. Получих информация, че има коментар, че няма връзка с мен, а единственият човек, който ми е звънял тази сутрин е премиерът Борисов“, обясни министър Танева. „Първо, в човешки план, не като министър, искам да изразя личното си и човешко възмущение за реакцията, било то на тези хора, било на други в такъв момент, който преживява страната. Това е въпрос наистина на лично усещане, възприятие, морал, ценностна система , чак след това на други неща“, коментира тя.

„Директора на РДГ-Шумен, който съгласно информация, която ми е изпращана по съобщения, разбирам, че е организатор на това тържество, ще бъде освободен“, заяви земеделският министър в оставка. От думите ѝ стана ясно, че могат да бъда освободени и други представители на определени държавни институции, ако стане ясно, че са участвали в организацията на тържеството. „Аз разбрах от съобщения, които ми изпратиха зрители по повод на вашия репортаж. Няма как министър да знае всяко събитие на какъвто и да е екип или агенция, която е обхвата на МЗХ, тава са над 12 000 души“, допълни още министър Танева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови