Танева със "Златен скункс" за джиповете, Господарите: Да се вземат и луксозни яхти на Морското

OFFNews Последна промяна на 11 декември 2015 в 05:43 15725 16

"Златен скункс" получи земеделският министър Десислава Танева, Боби Ваклинов от "Господари на ефира" й връчи статуетката, заради джиповете по 200 000 лв., закупени от 4 ловни стопанства. 

"Не са по 200 000, по 165 000 без ДДС са, пък ДДС-то се тегли", уточни министърката. Тя призна, че луксозните автомобили са закупени от неин съученик, но обясни, че е от Сливен, временно е в публичната власт и не може да спре всеки свой съгражданини да развива бизнеса си през това време.

Знаете ли колко са приходите на тези ловни стопанста от този лов на чужденци, 500 000 лв., каза Танева. Тя отговори с две "Да" на въпросите на Ваклинов дали е чиста като сълза и дали не смята, че заслужава наградата на "Господарите" Бяла лястовица", която се връчва за добри дела. 

Не съм убила нито едно животно през живота си, дори мравка, коментира Танева ловният подвиг на лидера на ДПС Лютви Местан, който преди дни отстреля три вълка край "Студен кладенец". 

Водещите в студиото Зуека и Рачков коментираха: 

Докато в парламента тъпчат на едно място и не смеят да погледнат по-смело на реформите, в Министерство на земеделието не само гледат напред смело, ами и харчат смело. След скандала с джиповете за 200 000 лв., поръчани за горските стопанства, Боби Ваклинов грабна Златния скункс и отиде при министър Десислава Танева.

След луксозните джипове за Горското предлагаме да се вземат и луксозни яхти на Морското.

Изобщо хубаво е да си съученик на министър в днешно време. Сам си участваш в търг, печелиш го с най-високата възможна цена, пък дето се вика - по време на лятната ваканция може и да почерпиш. Евентуално...

Ама друго си е такива джипове да обикалят горите! Най-накрая и българската гора да види малко лукс. Това имейли, това кожа, това телевизия... Кеф!

Надяваме се, че в Земеделското министерство ще преосмислят решението си и ще намерят по-разумно решение, въпреки че според министър Танева явно всичко си е наред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.12 2015 в 23:49

Срамно как е всички журналисти безропотно приеха тезата за огромни приходи от скъп ловен туризъм, не помислиха да попитат дали министърката прави разлика между приходи и печалба и ако прави, да сподели каква е печалбата на едно такова ловно дружество, едва ли надхвърля 15 000 лв. документално

12.12 2015 в 11:43

гузното мълчание от власта е показателно, всички пускат такива поръчки просто за танева написаха, но никой не смята да реагира зщото ние сме страна с един от най-високите стандарти ж света.

12.12 2015 в 09:23

"Господари на ефира" да подготвят и втори скункс за министър Танева. След проведеното заседание на Административния съд в Сливен, и произнасянето на вещите лица за провеждането на изборите в града, се оказва, че настоящият кмет и случайно или не неин бивш служител е спечелил при невероятни нарушения в изборния ден.

12.12 2015 в 06:35

Въпросът не е просто за джипове,а засяга философията на властта-да се живее луксозно и безплатно.Никоя отрепка,седнала на висока позиция,няма да си купи личен автомобил от такъв клас,защото трябва и скъпа поддръжка.Горива,консумативи,прегледи,данъци,винетки-мат'ряла плаща.

11.12 2015 в 23:38

Оставка утрепко!

11.12 2015 в 20:15

Абе, само на мен ли тая като говори ми звучи като мангалка, опа, ромка исках да кажа...

11.12 2015 в 17:18

Стопанствата спечелили половин милион! Браво! За това си позволяват да си купят джипове за един!

Кой ли е доплатил разликата?

11.12 2015 в 16:54

Голям праз! Скункс-мункс.

11.12 2015 в 15:15

Мръсници! Това са по 40 ст. на пенсионерите!!!

11.12 2015 в 14:27

Тъй като по стечение на обстоятелствата познавам директора на едното от тези горски предприятия, знам, че е добър специалист и принципен човек. Бях почти убеден, че тази поръчка е спусната от министерството. Вчера потърсих повече информация и се оказах прав-горските нямат нищо общо. Просто всичко минава през тях. Скъпите джипове ще се ползват от началниците в София. Директорът за който говоря е бесен, че си изтриват ръцете с него. Предполагам, че и на останалите не им е кеф. Всъщност човекът не коментира по никакъв начин темата-пази си работата.