Цената на Тойота Секвоя в САЩ започва от $41 000, съученикът на Танева й я продаде за 198 000 лв.

OFFNews 10 декември 2015 в 06:45 21233 20

Точно този конкретен модел на Toyota Sequoia не отговаря на изискванията на търга. Според тях мониторите трябва да са на задните седалки. За да пиша мейли на тях, обясни купувачът,

Цената на Тойота Секвоя в САЩ започва от 41 000 долара и дори с всички възможни екстри достига едва до 70 000 долара, което прави 126 000 лева, показва проверка на нашите колеги от AUTO.OFFNews.bg.

Това обаче не е попречило на подчиненото на земеделската министърка Десислава Танова държавно горско предприятие да плати 198 000 лева за американската версия на японския джип.

Както разказахме в поредица от материали, четири от 6-те държавни горски предприятия пуснаха поръчки за нов луксозен джип за по 165 000 лева без ДДС (198 000 лв. с ДДС) всеки.

В 3 от 4-те предприятия, конкурсът вече е приключил. Навсякъде го е спечелила фирмата Кале Ауто, чийто собственик е съученик на земеделската министърка Десислава Танева, която е принципал на възложителя. Навсякъде съученикът е бил единствен кандидат. В 2 от трите случая е предложил максималната възможна цена, но въпреки това е спечелил по критерия "най-ниска цена".

В две от трите поръчки не става ясно какъв точно джип е закупен. Но от документацията в Смолян личи, че е Toyota Sequoia.

Повече за този автомобил, неговите характеристики и сравнението му по цени и качества със сходни джипове, можете да прочетете в АвтоOFFNews.

А за да следите най-компетентните новини и анализи за автомобилите, последвайте страницата на AUTO.OFFNews.bg във фейсбук!

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!