Ново 20: Скъпите джипки ще возят шейхове от летището до гората

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2015 в 08:01 12655 29

Джиповете за по 200 хил. лева ще возят милионери от САЩ и Европа, както и шейхове. Те ще са за превоз от летището до ловното стопанство в гората.

Това коментира зам.-министърът на земеделието Георги Костов в ефира на Нова тв по темата за скъпите джипове, които са си поръчали 4 от 6-те горски предприятия у нас.

По думите на Костов ловният туризъм е скъп и в този случай със скъпите джипове се "гонят сигурност и комфорт" за още по-скъпите ловци.

"Продажбата на пакети на организиран ловен туризъм е наистина скъпо. За тази година печалбата е над 1 млн. лева", каза Костов.

Той уточни още, че колите, купени преди 6 години за тази цел, вече били "износени".

Костов коментира още, че най-активният ловен сезон е именно сега, когато пътищата често са непроходими, а през пролетта вероятно ще се ползват и от администрацията.

Заместник-министърът не каза обаче защо му е на някой да праща имейли от монитора на задната си седалка, каквито са и изискванията за супер скъпите коли.

Припомняме, че вчера министърът на земеделието Десислава Танева категорично заяви, че обществените поръчки няма да бъдат спрени.

По темата се "самосезира" и народният представител Георги Кадиев, който е депозирал в деловодството на НС въпрос към министър Танева.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.12 2015 в 18:04

ГЕРБ +ЛАПАЧКА= ГЕПАЧКА...

09.12 2015 в 21:50

Значи наплива на шейхове, избиващи се да дойдат по време на войната у нас на лов, повиши броя на катастрофите? Ама и те къде са видели такива луксозни джипове? Най-вече заради тази атракция бързат да дойдат!

09.12 2015 в 13:07

Те за тва гласувахте - ние плащаме джипките, те прибират печалбата от църнилките в техните си джобове.

Не народ а мърша.

09.12 2015 в 12:44

колкото по- голями селяни от калибара бат сали влизат в Българския парламента толкова по- абсурдни харчове ще има от типа селски тарикатски номера

09.12 2015 в 12:21

България е прекрасна държава... ако си в мафията!

09.12 2015 в 11:35

Из ловните дневници на един шейх,дошъл на ловен туризъм у нас.
"Скъпи татко,знаеш какъв заклет ловец е твоят наследник,Слава на Аллах!Чаках почти 1.5г.,за да се вредя,за ловно участие в България.Напливът към тази страна е от цял Свят и е огромен.Накрая,платих 1мнл.долара рушвет и ето ме тук.От летището,вместо с хеликоптер,ме взеха с джип.С кожен салон и монитори.Пуснаха ми филмчето за Попай Моряка-341 епизод.Бях разочарован.Колата нямаше обичайните златни дръжки на вратите,както отвън,така и вътре.Нито пък диаманти,вградени в централната конзола.Очаквах кръшни местни девици да ми сервират черно арабско кафе и кадаиф....и това не се случи.Много съм разочарован,предвид парите които Семейството харчи за моят кеф.Май трябваше да си остана в Кралството-ловът и обстрелът на хора,които в Твоя,татко чест,организира семейният ни приятел и ловец,Ал Багдади,ни излиза по-евтино и много по-забавно.Ах,току що,подобен джип префуча покрай мен.Наш съверец,ибн Местан,беше убил три вълка,натоварени на покрива.Добре,че местните ловци и горски,не са тъй придричиви,като нас.Аллах да те пази,скъпи татко-шейх,скоро ще ти пиша пак".

09.12 2015 в 11:19

Ти в държавното предприятие си съсобственик откъм принципала, обаче откъм държавния ресурс, който тези предприятия прахосват, съсобственици са внуците ти и техните внуци.

Нека някой от апологетите на тази резултатно ориентирана Деси и не тези мега печеливши предприятия да ми коментира печалба от 0,3%, защото това им е аругментът - щом печелят, нямаме право да им се бъркаме.

А, бе, тъпанари, тове не е печалба, а парлама. Дали ще са +0,3% или -0,3% няма съществено значение на фона на това, което капитализират.

Какви шейхове, какви летища, какви гори? Те с аргумента, че ще возят разни sand niggers могат да оправдаят и някоя Агуста за 25 милиона. Същата нелепица. Вие къде сте видяли шейх от летището до горското да стигне с нещо по-малко от хеликоптер...

09.12 2015 в 11:08

За #КОЙ? са тези джипове, само "умните и красиви" могат да кажат.

09.12 2015 в 10:54


Не знам какво ми обясняваш, но след като са държавни, аз съм съсобственик там и искам печалбата ми да се похарчи не за глезотии на шефовете, а за спиране на незаконната сеч например.

09.12 2015 в 10:54

А бе, вие верно ли сте толкова прости или се правите?

За вас само ако са на пряка бюджетна издържка ли има проблем, бе глупаци?! Тези предприятия капитализират държавен ресурс, т.е. нашите български гори.

Къв е тоя бизнес, като примерно едно от тези 6 измислени предприятия при 66 милиона годишен приход, отчита 200 хиляди печалба. Вие проценти, ефективност, рентабилност и т.н. можете ли да смятате?!

Добре, че смешниците извадиха аргумента за комунизма. На човек като мен, чийто стаж е изцяло в частния сектор, ми изглеждате още по-нелепи.

И на Запад ли са комунисти, че държат изкъсо за всякакви злоупотреби с публични средства? Тези свинщини минават само в Южна Европа и на Блаканите.