Свиленски: Борисов търси начин да си купи време за оцеляване във властта

OFFNews 13 август 2020 в 08:42 3201 0

Мотивите ни за извънредно заседание са много ясни: всички разходи, които прави правителството извън тези, приети от Народното събрание, трябва да бъдат приети с актуализация на бюджета.

Вчера министър-председателят обещаваше някакви над 160 милиона, преди няколко дни обещаваше други милиони, утре разбирам, че ще обещава нови стотици милиони. Това показва, че той в страха си да подаде оставка, търси начин да си купи време за оцеляване във властта. Но хората, които протестират, не го правят за пари, за социални помощи или за по-високи заплати в момента. Те искат неговата оставка и тази на г-н Гешев. Искат мафията да излезе от управлението и да няма корупция. \

Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по Нова тв. Той призова министър-председателят днес да се яви пред българските граждани.

„Управляващите не могат да хвърлят пари безразборно. С това няма да се спаси властта. По-големият кошмар за г-н Борисов от това да подаде оставка, е да дойде в българския парламент. Него го е страх да дойде. Аргументът на управляващите и на Борисов да не подава оставка и да няма предсрочни избори е, че парламентът трябва да работи, защото предстои тежка социална и икономическа криза. След като казва, че трябва да работи, защо днес ги няма“, попита социалистът.

„Единственото спасение на държавата е подаването на оставка. Няма как да се харчат пари през излишъка. Това е порочна практика, която Борисов наложи през последните 13 години. Няма как ние да я приемем. Затова се гласува бюджет всяка година, а не премиерът да го раздава през джипа, возейки се с Нанков. ГЕРБ уби държавата и парламентаризма“, заяви депутатът от левицата.

„Когато днес подаде оставка г-н Борисов, в края на месец октомври ще имаме избори. Оттам нататък следва ново народно събрание, с нова легитимност и нов авторитет. То ще приеме и актуализация на бюджета, ще избере и правителство, и тези хора ще се приберат от улиците. България ще бъде отблокирана и всичко ще бъде по-хубаво“, заключи Свиленски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови