Светльо Витков: Няма да бъда в евролистата. Тук ми е кочината

Ивайло Търпанов 29 януари 2014 в 15:19 12074 21

Аз няма да бъда в евролистата. Тук ми е кочината. Има трима-четирима души от партията, които са подали документи за отворената листа. Ние гледаме кой е най-добре квалифициран, кой владее езици. Дали е от партията, или не, не е определящо за нас. Много е трудно свестен и активен човек да го накараш да стане партиен член. Не е това начинът.

Това сподели Светльо Витков в интервю за „Петата власт“ на OFFRoad Radio.

За Фейсбук кампанията си Витков счита, че не е открил топлата вода. „Идеята е на СДС, но не е реализирана. Впоследствие разбрах, че сме я откраднали от Бареков, но не ми се коментира това нещо. Въпросът е какво ще направиш, как ще го направиш, а не чия е идеята. Идеи има много, реализацията е най-важното нещо. Хората сега си мислят, че ще изберем нашите фаворити, но не“, каза Хиподилът.

Витков сподели, че е останал с добри впечатления от явилите се на кастинга.

„Имаше една дама, която заговори на перфектен немски. Тя каза, че е в държавната администрация, която изпълнявала единствено политически поръчки. Нека да видим кой ще гласува за нея, обаче, след като тя си позволи да дойде и да го каже.“

„Ще има хора, чиято идея е да пробият, да дойдат от друга партия. В България не можеш да разбереш дали някой членува в някоя партия, дали е от ДС. Но в следващия момент кандидатите ще отидат на полиграф. Аз седнах и го пробвах – въобще не е комфортна работа. Много трудно може да се победи. Сядат на полиграфа, проверяваме всичко и това го снимаме. Така ще разберем истинността на това, което казват. Който остане, не знам колко точно ще останат, отиват на дебат. Не може човек, който не умее да представя идеите си и платформата си, да ни представя. Иначе ще имаме новата Румяна Желева. Идеята ни е да бъдат нови, млади, читави, образовани, проверени“, коментира той.

„Няма да надвишим 30 000 лева за кампанията. Колкото и да е скъпо явяването на полиграфа, толкова по-добре да си го позволиш, защото иначе ще излезе доста по-скъпичко. Искам да имам сигурност относно един човек дали е такъв или не. И в крайна сметка тези пари са затова.“

По думите му субсидията на партията съвсем не е достатъчна.

„Само чрез партии може да се участва в управлението на една държава. На 5 март сме готови с листите. Принципът е открит. Да, ние имаме субсидия, 500 000 лева, което е 15 дни реклама в телевизията. Това са никакви пари за една кампания. Ще успеем да наложим тези лица по начина, по който го правим. Те имат изказа, имат желанието, чисти хора са. Ако не успеем да вкараме евродепутат, това не означава, че ще спрем. Идеята е да покажем как се прави. Това, че не сме успели ние, не означава, че няма да успее идеята“, каза още той.

„През май ще има евроизбори. Хванал съм се на бас с Венци Мицов. Той го загуби вече. Имаме 30 дни да видим дали ще има парламентарни избори“, завърши Витков.

В утрешното издание на "Петата власт" по OFFRoad Radio от 11:30 гост ще бъде проф. Искра Баева, а темите на разговора - украинската революция и втората окупация на Софийския университет. Във втората част гост ще бъде представител на ПП "Глас народен", а темата - дейността и развитието на партията от изборите през май 2013 година досега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!