Страстта взе връх над разума, подивяването на нацията е факт

OFFNews 21 януари 2014 в 22:16 6058 6

 Харалан Александров. Снимка: Булфото
Харалан Александров. Снимка: Булфото

Подивяването на нацията е факт, не само при политическия елит, заяви в предаването на БНТ „Референдум“ социалният антрополог Харалан Александров.

Според него, конспиративните обяснения за раздорите в левицата са безполезни.

От определен момент нататък страстта взима връх над разума – това е версията на Александров за раздорите в лявото политическо пространство.

Той отбеляза, че за съжаление в момента е почти невъзможно да се поддържа приличен тон в комуникацията между политиците.

Само мога да се моля, че в БСП няма да се засили братоубийствената политика, каза Александров.

От последните избори до този момент БСП не само че не се срива, а дори леко качва нагоре. Това, разбира се, може да се дължи на втърдяване на редиците заради атаки отвън, заяви от своя страна социологът Кольо Колев.

Няма идеен спор, няма принципен спор, няма място за три партии – БСП, АБВ и формацията на Татяна Дончева, категоричен е Кольо Колев.

Действията на Първанов са игра на ела ми-дойди ми – хем е в БСП, хем излиза с алтернативна листа, отбеляза социологът. Левицата обаче няма да се разцепи, прогнозира Колев.

От една страна имаме недолюбвани управлящи, а от друга – още по-недолюбвани бивши управляващи. Изборът е между да те ритне кон и да те ритне магаре, каза още Кольо Колев.

Ако отидем рано или късно на избори през есента, сегашният парламент ще ни се стори цвете. Трябва да се търсят възможности в рамките на този парламент, каза проф. Михаил Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови