Станишев: Вярата на много българи е разколебана

04 май 2013 в 11:33 3614 2

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

"След мрачно време винаги идва по-светъл ден. Това е кръговратът на живота. Най-голямото ми съмнение за България е може би, че вярата на много хора е разколебана, много хора са отчаяни", обяви в интервю за Дарик лидерът на БСП Сергей Станишев.

Много разколебани българи има. А трябва да има вяра, че можем да направим по-добро бъдеще за страната и за всеки един българин. Следвам принципа, че само с молитва не става", коментира още Станишев.

Той призна, че се е разкайвал за много неща, които е могъл да направи по-добре.

По думите му през последните 4 години управниците живяха с убеждението, че държавата им принадлежи и че всички хора трябва да ги слушат.

"Имахме управление, което затегна коланите на хората, а разпусна своите колани. Благодарен съм, освен на моите роднини и близки, на моите хора от партията, които се бореха всеки ден и не загубиха вяра в нашите идеи, преодоляха съмненията и продължават да дават всичко от себе си за каузата на справедливостта, на социалната държава, на свободата в България.

Много съм благодарен на хората, които изразяват своето мнение открито, защото страхът е ужасно нещо, той трябва да бъде преодолян", каза още лидерът на БСП.

Според него на 12 май българите ще преодолеят страха си. 

Той напомни, че най-лесно се манипулират хората, когато им се втълпява едно и също нещо от сутрин до вечер. 

По думите му за 4 години 400 000 работни места са били заличени.

"България не се нуждае от месии със сигурност. Защото няколко пъти вече избираме месия, който вярваме, че ще ни оправи, а той оправя свои някакви лични неща, но не за общото благо. Най-хубавата система е демокрацията и възможността властта да се контролира", сподели още Станишев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови