БСП: Държавен шеф натиска 25 000 рибари да гласуват за Лиляна Павлова

Последна промяна на 03 май 2013 в 14:58 5461 8

Драгомир Господинов СНИМКА: БГНЕС
Драгомир Господинов СНИМКА: БГНЕС

БСП поиска отстраняването на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Драгомир Господинов, защото оказвал натиск върху "рибарите и техните местни инициативни рибарски групи по морето да подкрепят кандидата на партия ГЕРБ във Варна Лиляна Павлова".

Червените алармираха и за остър конфликт на интереси в агенцията. Според сигнала директорът и заместничката му Ирена Пенчева живеят на семейни начала и управляват „семейно“ една от оперативните програми – за сектор „Рибарство”.

Червените настояват земеделският министър проф. Иван Станков незабавно да вземе отношение по случая и да острани и двамата, обяви на извънредна пресконференция организационният секретар на БСП и областен председател на левицата във Варна Красимир Янков. 

По думите муна 19, 22 и 23 април 2013 г., в качеството си на официално командирован от ИАРА, Драгомир Господинов е обикалял Варна и региона и е провеждал срещи, на които агитирал за ГЕРБ. Искането към рибарите, собствениците на предприятия в бранша, техните работници и местни рибарски общности било да осигурят поне 25 000-30 000 гласа в подкрепа на Лиляна Павлова. В замяна са им обещани допълнителни квоти за улов на калкан, амнистиране или защита от установяване на нарушения или преференции, и гарантиран успех при кандидатстване по проекти на оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 год., разказа Янков.

БСП настоява да получи отговор и на въпроса "защо и по време на мандата на служебното правителство и лично на министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков се злоупотребява с европейските средства и се правят опити да се използват в предизборната кампания на ГЕРБ – партия която се провали тотално в управлението и бе изгонена от гражданите на България“. Янко попита и докога най-дискредитираните и близки хора на Мирослав Найденов ще заемат ключови позиции в земеделския сектор.

„Настояваме Сметната палата и АДФИ да започнат незабавно проверки в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), относно сигналите още от 2012 г. на ГДБОП и инспектората на Министерство на земеделието за умишленото разделяне на обществени поръчки по ос № 5 Техническа помощ – финансирани със средства от Европейския съюз. Искаме прокуратурата, ОСЕС и АФКОС да стартират незабавна проверка относно десетките оплаквания от бенефициенти на оперативна програма „Рибарство” за това, че за вече одобрени и финализирани проекти са получени уведомления за анекси и се правят опити без каквото и да било законово основание да се искат и връщат средства от безвъзмездната финансова помощ. Бенефициентите са били принуждавани да правят това при лични срещи с Драгомир Господинов – изпълнителен директор на ИАРА и Ирена Пенчева-зам.изпълнителен директор на ИАРА“, заяви Красимир Янков. 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2013 в 13:39

Това е типичен екземпляр тип мутра рекетьор 93- 99 г облечена в костюм и сложена на ръководен пост от още по нагла мутра.

05.05 2013 в 00:10

Какво е това "нещо" на снимката??!!

04.05 2013 в 16:07

В МЗХ времето е спряло. Например в сектор "Гори", не е пипнат нито един от тези, които станаха преки участници в разграбването на гората. Директорите на така наречените Предприятия са същите, членовете на управителните съвети са същите, кадруването е същото, страхът от уволнение е същият, изсичането на гората над прираста тече със същите темпове, с една дума-никаква промяна, грабежът и беззаконията си продължават.
Надявам се на това да бъде сложен край след изборите, защото настоящият министър ми се струва прекалено добър човек, за да посегне на когото и да е.

03.05 2013 в 23:26

Kakuv e tozi prabulgarin?

03.05 2013 в 22:42

ще ги натиска друг път. то бива нагли ама като тези не бива. Лилянка да си върви в къщи стига е бляла по боката

03.05 2013 в 19:24

Каква мародерска физиономия само....

03.05 2013 в 15:53

По тъпите физиономии ще ги познаете. Отврат.

03.05 2013 в 15:10

Отиде си още една калинка ! :D