Нашата анкета: БСП и ДСБ начело с почти равен брой гласове

Последна промяна на 03 май 2013 в 12:43 5652 29

Избори, Снимка: БГНЕС
Избори, Снимка: БГНЕС

Над 10 000 души - или колкото населението на един малък български град, се включиха в предизборния сондаж на OFFNews. Анкетата с въпрос "Как ще гласувате на 12 май" продължава.

За момента резултатите сред читателите ни показват ожесточен двубой за първото място между БСП и ДСБ. Разликата между двете партии е само един процент (17 на 16) и съответно 1779 и 1776 вота. 

ГЕРБ е на трето място с 13% (1425 гласа), а на чевтърто е "Атака" с 11% (1225 гласа). Петата партия, която читателите на OFFNews биха вкарали в парламентас, е "Глас народен" на Светльо Витков, която събра цели 10% (1038 гласа). На шесто място е партията на "Зелените" - 6% (639 гласа), а на седмо е партията на Меглена Кунева - Движение "България на гражданите" - 5% (530 гласа). ДПС е със скромния 1 процент (82 гласа).

На последните места са РЗС на Яни Янев с 1 % (82 гласа), НДСВ също с 1% (70 гласа) и ГОРД на Слави Бинев с 1 % (47 гласа).

Пет процента заявяват, че няма да гласуват, а 3% все още не са решили за кого ще дадат гласа си.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2013 в 20:22

Според друга анкета Костов е сред най-мразените политици заедо с Бойко и Доган. Жалко обаче, че има и такива гласуващи за тях......

04.05 2013 в 13:15

Що за безумно твърдение ! Естествено не са случайна, още по-малко представителна извадка, нито са подбирани с цел заблуждаване. Това е анкета сред посетителите на сайта и тя не показва прогноза за изборите, а разпределение на нагласите сред посетителите на сайта. Т.е. не може да се тълкува в посока "Костов ще вземе 16%" а трябва да се чете например така "Относително независимите, относително свободни по дуща и що-годе интелигентни посетители на offnews имат равномерно разпределение на одобрението (трябва да се отчете все пак приноса на платените посетители) по целия политически спектър, и безотказно идентифицират политическите шашмаджии (всичко под "Няма да гласувам")."
Което само потвърждава факта, че ляво-дясно националиозъм- проНещо си трябва да са в баланс и са въпрос на лични предпочитания, а не че едното е по-правилно от другото. Което си го знаехме и преди

04.05 2013 в 08:34

Мдааааа, относно резултатите от анкетата, припомняме тези от аналогична анкета в нета- 100% от участниците й ползват Интернет....

04.05 2013 в 07:36

JMJ, това, което предлагате, няма как да стане. Защото в момента всички политически формации с всички сили и възможности се бият за кокала, наречен "ВЛАСТ".
Но и да се реализира, полза няма да има. Защото след 2001 година всички имащи реално значение политически партии (с изключение, но само донякъде, на Атака), всъщност изграждат своята политика върху това, което Иван Костов и неговото СДС създадоха и наложиха през 1997 - 2001 година. И всъщност спорят върху важни за тях, но нямащи значение за народа подробности и особености.
А ако все пак решат да реализират вашата препоръка, за народа ще стане още по-зле. Защото когато кучето и котката се съюзят (когато всички политически партии се сговорят), това може да стане само за сметка на техния собственик (за сметка на народа). А когато всички политически партии се договорят за винаги общи действия, по какво тогава съвременната ни система би се различавала принципно от комунистическата еднопартийна система?

04.05 2013 в 07:21

Социологическите анкети и проучвания се извършват (всъщност не винаги се извършват, но би следвало да се извършват) на базата на случайността. Тоест, хората, от чийто отговори се прави крайното заключение, трябва да са подбрани случайно. Ако това правило не е спазено, хората, които извършват анкетата могат да докажат, но не на практика, а подвеждащо и лъжливо (с други думи - манипулативно), каквото си искат. А нали не ни мислите за толкова неграмотни и завеяни, че да повярваме, че участниците във вашата анкета са случайно подбрани? Че са представителна извадка (термините са от областта на математическата статистика, в която са разработени правилата за провеждане на анкети, които да дават верни отговори и заключения) на онази част от българските граждани, които наистина ще участват в изборите?
Или може би си мислите, че сме такива?

04.05 2013 в 06:34

Дали гласуваш за БСП или другарката Кунева - Пръмова разлика няма . Ако само тя е алтернативата по добре БСП .

04.05 2013 в 06:28

Банка "Антинари"
Явно става въпрос за много,ама за много откраднати от червената мафия милиарди,които са станали уязвими, след като смело са ги внесли в международни банки и ако Бойко остане на власт, ще има възможност той(ГЕРБ) да ги сложи под контрол на държавата, вместо да си ги легализират червените мафиоти.

04.05 2013 в 02:58

Spored mene tova e realnoto mislene na horata,no tova e anketa v koyato ne vlizt kupenite glasove,"martvite du6i" kradeneto na glasove i kato cialo manipuliraneto na izbori.

03.05 2013 в 23:47

ха ха ха кой са тези ДСБ. това да не е политическия труп костов. аман от цигания, как си наглася вота в сайтчето-си. сигурно всеки ден проверява вота и му се радва. а сега заповед от бай мангал към модераторите на сайта коментара на koko да се изтрие

03.05 2013 в 22:42

Единственото вярно тук е, че високомерният Витков може да влезе.