Quantcast

Станишев събира Оланд, Ренци, Файман и Габриел за Гърция

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2015 в 17:26 1537 3

Евродепутатът и лидер на Партия на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев иницира среща между правителствени ръководители от ЕС, за да координират позициите си преди заседанието на лидерите от Еврозоната по-късно днес, на която да се обсъждат възможните сценарии след проведения в неделя в Гърция референдум.

Преди заседанието на Европейския съвет, в срещата ще се включат френският президент Франсоа Оланд, италианският премиер Матео Ренци, австрийският канцлер Вернер Файман и немският вицеканцлер Зигмар Габриел. В разговора ще участва и новият лидер на ПАСОК Фофи Генимата.

"Приветствам бързата реакция на европейските лидери след референдума в Гърция – тази среща е необходима с оглед на сериозността на ситуацията", заяви Станишев.

По думите му социалистите никога не трябва да приемат Европа да бъде поставяна пред избор между черно и бяло, между самоцелните ограничения и липсата на сериозни реформи. "Имаме нужда от справедливо споразумение, което отчита както жертвите, които гръцкият народ прави, така и нужната отговорност, за да се постигнат икономически растеж и работни места", категоричен е лидерът на ПЕС.

По думите му за да бъде успешна днешната среща на върха, трябва бързо да възстановим изгубеното доверие. Той е категоричен, че всички страни е необходимо да покажат отговорност и воля за компромис. "Нужно е да намерим устойчиво решение – за бъдещето на Гърция, за бъдещето на Еврозоната и за бъдещето на Европа. Няма нужда и не искаме да видим Гърция да напуска еврозоната", обяви позицията си бившият лидер на БСП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.07 2015 в 18:00

Руски петоколонник. На какъвто и да се прави, две са опорките под темето: 1. Русия -добро; 2. САЩ - лошо.

07.07 2015 в 17:44

Пълен кретен се оказа тоя, и се набута начело в една кретенска партия, заедно с кретени като него. Ако това леке може да бъде председател на някаква европейска партия, нещата в Европа са тотално сбъркани. Тоя не го бива дори за...а бе не знам за какво, ама за НИЩО.

Как такова нищожество може да се издигне първо за председател на партия, премиер, после за премиер, и накрая за председател на европейска партия е пълна загадка.

Най-вероятно защото е евреин-ренегат. Омерзен съм.

07.07 2015 в 17:39

Ех, бюреков, избега ти, а на кой остави партията?