Станишев пак с видео: Украйна ни раздели на фили и фоби

ОFFNews 19 март 2014 в 21:10 5641 18

Сергей Станишев

Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев реши да сподели с феновете си във фейсбук, че днес е разговарял с председателя на Асоциацията на българите в Украйна Антон Кисе.

Лидерът на БСП изказа и мнението си за ситуацията в Украйна, като подчерта, че този път страната ни не бива да е жертва на голям геополитически сблъсък между „велики сили“.

В новото си видеообръщение Станишев заяви, че случващото се в Украйна отново е разделило българските на „фили и фоби“.

Според него от 130 години народът ни се занимаваме с едно и също – кой кого мрази и кой кого обича.

По повод разговорa си с председателя на Асоциацията на българите в Украйна, Станишев обясни, че искал да чуе какво преживяват българите в Украйна, какво мислят.

„Смятам, че основното задължение на България е да защитим техните интереси, техните права.“, обясни той .

Станишев не пропусна и да спомене, че като премиер е помагал на българската общност в Украйна „за развитие на културната идентичност“.

"Ще бъде полезно за много българи да чуят гласа на българската общност в тази държава. Изобщо кризата в Украйна влезе дълбоко в сърцата на всеки българин ...и за съжаление пак послужи като повод за разделение", каза Станишев.

Той каза, че България не трябва да следва чужди интереси, а да гледа собствените си. „Трябва да потърсим националния интерес и да го отстояваме“, заяви лидерът на БСП. Станишев подчерта също, че трябва да се направи всичко възможно страната ни да не претърпи тежки икономически загуби.

Първото си видеообръщение във Фейсбук Станишев публикува преди два дни. Тогава той се обърна лично към последователите си, като сподели с тях мнението си за АКТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!