Според Йотова номинацията на Пламен Николов е нова ситуация и показва по-голяма отговорност

OFFNews 31 юли 2021 в 17:21 5805 0

Снимка Прессекретариат на президентството

"С представянето на кандидатурата на г-н Пламен Николов имаме съвсем нова ситуация и формула за следващия кабинет“, каза вицепрезидентът Илияна Йотова по повод номинацията на "Има такъв народ" за министър-председател.

"По този начин спечелилата изборите партия се ангажира вече и партийно, и политически за следващото управление, т.е. формулата на един доста разводнен и експертен кабинет сякаш остана в историята. От тук нататък, разбира се, предстои да видим какъв ще бъде неговият екип, какви ще бъдат министрите, но самата фигура на министър-председателя, която е с партийно членство в "Има такъв народ", която вече има своята политическа биография в тази партия, означава вече една много по-голяма отговорност, един много по-сериозен политически ангажимент от тази политическа сила. Изкуството да водиш преговори е много трудно, понякога изглежда невъзможно, но аз се надявам, че в следващите седем дни емоциите ще поспаднат, и действително "Има такъв народ" ще намери своите съюзници и парламентарно мнозинство, за да може да бъде гласуван техния кабинет", каза Йотова. Днес тя бе в местността Попови ливади, където участва в церемонията, отдаваща почит пред героите от Илинденско-Преображенското въстание.

"България няма да допусне език на омразата и подмяна на историята", коментира вицепрезидентът пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади. Според Йотов приетата от парламента на Република Северна Македония резолюция с червени линии при преговорите с България няма да помогне в процеса на изясняване на позициите между двете страни, при това в момент, в който диалогът между София и Скопие започна да се развива. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови