Quantcast

Снимка на Москов в здравната стратегия предизвика спорове в парламента

Ивайло Анев Последна промяна на 17 декември 2015 в 17:48 5599 8

Снимка Национална здравна стратегия

Министърът на здравеопазването Петър Москов е внесъл Националната здравна стратегия 2020 г. в парламента, на която грее собствената му снимка.

Това стана ясно днес при гласуването на стратегията в НС, като по-късно OFFNews се сдоби с оригинала на документа. Стана ясно също, че депутати са изразили възмущението си от снимката, след което здравната комисия я е премахнала. 

"Стратегията е правена в лабораторни условия, под ръководството на министъра, в това число със снимката му на първа страница", обяви социалистът Таско Ерменков. Председателят на парламента Цецка Цачева го контрира с думите, че в редактирания вариант кадърът липсва.

Семир Абу Мелих от ГЕРБ, който е и член на здравната комисия, разкритикува стратегията, като дори обяви, че ако не е депутат от управляващите, е щял да гласува "против".

"Много прилича на стратегията на БСП от миналата година и не ми харесва дървената ѝ рамка. Не може в такъв документ да има картинки, главни герои и графики" категоричен беше Мелих.

Стратегията все пак беше приета, въпреки липсата на портрета на автора.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.12 2015 в 14:15

Момчето е много напористо и скоро ще го видим курдисано от дясната страна на БиБитко да ръководи държавата на различни важни постове.
По добре късно от колкото никога..

18.12 2015 в 10:20

Тоя ще удари Боко в земята по нарцисизъм. Тези двамата както са дружки така може да се изпокарат кой повече да го показват по телевизиите.
До xyz - стратегията се прави от много хора. Тя не може да е дело само на един човек защото в нея има много различна експертиза - или поне се очаква да е така.
Ако за теб държавна стратегия е еквивалентна на статия в списания, аз не бих искал да съм с теб в една държава. Друг е въпросът, че съм принуден , та даже съм допуснал да определяте моя живот и живота на децата ми.
И още по друг въпрос е, че наистина въпросния труд с картинки може да е на нивото или даже под нивото на статия в някое списание. На за тези юнаци по-важни са картинките.

17.12 2015 в 21:38

"Не може в такъв документ да има картинки, главни герои и графики"
А какво е стратегията освен съвкупност от картинки, главни герои и графики? Нали някой трябва да я изпълни. Героят е здравният министър. Дали това ще бъде точно това лице не се знае, но все някой трябва да поеме задълженията му.

17.12 2015 в 20:56

Понеже тук споменават снимката като декорация за нечий нАучен труд, та да запитам от любопитство:
Да сте видели в цивилизована Европа снимката на някой министър да украсява предложението му за реформа?

Апропо, хубаво е да намерите значението на думата "разказ", с която започва встъпителното слово към тази "стратегия". А също и на думата стратегия.

После може да отворите речника (книжен или онлайн) на думата "тщеславие".

17.12 2015 в 19:33

Не знам какви са предимствата и недостатъците на тази стратегия (понеже никой не пише статии за детайлите, а за разни празни спорове със снимки...), но:

Драги Семир Абу Мелих: 1) Кое не Ви харесва в стратегията? Прочел ли сте я изобщо или само прехвърлихте страниците и не Ви харесва графичния дизайн? 2) А ако сте от управляващите правите каквото ви кажат дословно, така ли? Вие не можете да мислите и да гласувате по убеждение и правите каквото ви спуснат големците, така ли излиза?

17.12 2015 в 18:44

Ако стратегията е негово дело, защо да не си сложи снимката като автор на стратегията?! По същия начин много научни списания поместват снимките на авторите си. Това, че медиите коментират подобни незначителни факти, които са обичайни на запад, само затвърждава усещането, че дълго време ще останем дълбоката провинция на Европа.

17.12 2015 в 18:37

.

Изяжте Москов, костококи !!!

И след това наторете форума !!!

.

17.12 2015 в 18:25

Че мистър Пепи Готиното е сбъркан,тикосан и абсолютно в блатото на ГЕРБ-Горанов здравеопазването,е тотален факт.
Пепи е диагноза.
Диагнозата му е шизо раздвоение,свръх неоправдани амбиции,свръх властолюбие,демагогия и синдром "Луи 14-ти".
Ето защо,тук е нарушено правилото за привличане на противоположностите.Защото Пепи пристана на Боко и си се лепнаха,като 2 капки лайна.
А някой хубав ден,Крокодилът Гена-ББ,ще хранасмели Пепи"приятелчето",чиято реформа 100% ще се издъни.Пепи-Големанов,реформиста недоклецан.