Слави vs. Радев: Преди 9 години ми гостува смел, достоен летец, не като президента днес

OFFNews 27 септември 2017 в 07:37 19128 5

Шоуменът Слави Трифонов, който преди дни обяви кастинг за нови политици, премина към курс на открита конфронтация с президента Румен Радев.

Водещият на вечерното шоу по бТВ публикува гневен коментар по повод думи на държавния глава, изречени по време на посещението му в Чикаго. Според Трифонов президентът не е подкрепил референдума за въвеждане на мажоритарна изборна система, въпреки че пред сънародниците ни в Града на ветровете е прехвърлил вината на депутатите в парламента. Според него Радев не е показал достатъчна решителност, за да защити вота на  2 509 864 българи.

"Преди девет години на гости ми беше един генерал - смел, достоен летец. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме днес, не е като него", написа Трифонов в профила си във фейсбук.

Ето и цялата позиция на телевизионера политик:

Българите в Чикаго попитали президента Румен Радев „за референдума на Слави Трифонов“. Хората ръкопляскали, а президентът казал: „Не знам защо депутатите решиха така“.

Г-н президент, нямахте ли доблестта да кажете в очите на нашите сънародници, че всъщност вие не подкрепяте волята на българските граждани, изразена на референдума? Че вие, избраният президент на втори тур от 2 063 032 души, неглижирате волята на 2 509 864 българи, които категорично поискаха да избират депутатите си с мажоритарен вот в два тура? Че вие, също като госпожа Корнелия Нинова, сте привърженик на немската смесена избирателна система, която, както се видя тези дни, е повече пропорционална, отколкото мажоритарна.

Г-н президент, нямахте ли честта да кажете в очите на нашите сънародници, че не са били добре информирани за особеностите на мажоритарния вот? Както твърдяхте в едно интервю по БНР след референдума.

Г-н президент, нямахте ли смелостта да кажете в очите на нашите сънародници, че сте против държавната субсидия за партиите да стане 1 лев на получен глас? Да ви припомня какво казахте при първата си реч в Народното събрание: „Парите за партиите следва да се ограничат чувствително, но с ясното съзнание, че лишени от разумно финансиране, партиите ще станат още по-зависими от лобисти и външни фактори“. Субсидията до ден днешен е 11 лева на глас.

Г-н президент, още с полагането на клетва в Народното събрание, вие се вляхте в редиците на прогнилата политическа класа. И убедено мога да заявя, че решенията от референдума не се превърнаха в закон, не защото депутатите решиха така, а защото всички вкупом решихте така.

Ако вие бяхте толкова загрижен за волята на българските граждани, изразена на реферeндума от 6 ноември 2016 г., можехте да направите това, което ви позволява Конституцията на Република България. Член. 98, ал. 2 от Конституцията казва: „Президентът на републиката отправя обръщения към народа и Народното събрание.“ Народното събрание не спази законовия срок за разглеждане на резултатите от референдума. Този срок изтече на 14 септември. Ето защо, на 7 септември, примерно, вие можехте да се явите в Народното събрание и да отсечете достойно като президент: „Решете за референдума! Имате още една седмица!“

Преди време в предаването си казах нещо, което ще кажа и днес. Преди девет години на гости ми беше един генерал - смел, достоен летец. Мъж на място. Жалко, че президентът, който имаме днес, не е като него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7705

5

gogule

27.09 2017 в 16:47

Хахаха , гологлавия ще се усети за още много работи ! Но това ще стане още по болезнено ,като влезе в политиката ! Има време ,дето казваха старите хора ,че не всичко което хвърчи се яде !Разочарованието ще бъде тотално ,когато на тези които залага ,т.е. сега дето ще бъдат кадърните ,честните го предадат !Тогава ще разбере ,че опростачването на нацията е тотално !За което и той има голяма вина !Има време ,Славунеца тепърва ще разбере ,,що е това чалга и има ли почва у нас!!Интересното тепърва предстои !

12392

4

мгергов

27.09 2017 в 15:12

Ако можеше Славчо да не се явява отникъде щеше да е екстра...ма пък българинът си заслужава И него! Хахаха

23293

3

Стефан

27.09 2017 в 10:57

Не съм фройдист, но Офнюз едва ли може да отговаря за твоите интереси към МИЛИЦИОНЕРКИТЕ.
А ако цвилиш, задето си отнесъл бан за нещо - то сигурно е било за предишни глупости, сравними с тази. На това място има достатъчно хора, които умеят да четат, и понякога даже пишат. Не е заритало за несусветни брътвежи, поради което и са те изритали.

6947

2

theprofet

27.09 2017 в 09:25

Те и офнюз УЖ се бореха свобода на словото и независима журналистика, но набързо въведоха МИЛИЦИОНЕРКАТА ЦЕНЗУРА.

23293

1

Стефан

27.09 2017 в 08:06

Тва ли ти е целата вувузела, бе Дълъг?:))
Кажи нещо поне за розовите зайчета, убитите от павиани деца в Кения, и обяви кауза със събиране на пари за Иванчо, който много иска да обича Марийка.
Айде стЕгни се малко, че тоя рев вече го повръщахме. Дай нещо за астероидите, за че Галактиката е в опастност, че нема кой да мие чиниите в твойта самотна кухня. Бе, дръж се естествено, опа-тропа!