Слави Трифонов няма да е кандидат за депутат

Аз няма да се кандидатирам за следващия парламент, защото моето място не е там, заяви лидерът на ИТН

OFFNews Последна промяна на 07 юни 2021 в 10:12 4511 1

Слави Трифонов

Лидерът на "Има Такъв народ" Слави Трифонов няма да се кандидатира за депутат на парламентарните избори на 11 юли.

Това обяви той в пост във фейсбук днес.

"Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят", написа шоуменът политик.

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето, допълва Трифонов, без да уточнява коя институция има предвид.

Публикуваме цялото му изявление:

Състоянието „отговорност“ е чуждо на българския политически живот. Да си отговорен е много важно в личен план, а когато отговаряш и за други хора, е сакрално важно.

В този ред на мисли, представете си какво е да си политик. Трябва да си най-отговорният човек на света. Е, в България не е така, нали? Последните събития го доказват особено ясно. Аз живея така. Говоря тогава, когато има какво да кажа, правя това, което смятам, че е морално и правилно, и се стремя да нося отговорностите си достойно.

И това, че аз и моите колеги създадохме партия „Има такъв народ“, въобще не променя това, даже напротив. Всъщност ние направихме платформа, на която искаме да се качат професионалисти, отговорни хора, които имат желанието и смелостта да правят, каквото трябва.

Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят.

Разбира се, аз мога да нося тази отговорност и от една друга институция, но за това… като му дойде времето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови